Ilma-vesilämpöpumput lämmittävät myös suuria kiinteistöjä

Päivämäärä: 17.3.2020

Ilma-vesilämpöpumput mielletään usein vain pientalojen lämmitysmuodoksi, vaikka niillä voidaan hoitaa esim. rivitalojen tai suurten liikekiinteistöjen lämmitys ja käyttöveden lämmitys. Ilma-vesilämpöpumppu ottaa ulkoilmasta energiaa lämmitykseen vuoden ympäri, aivan kovimpia pakkaspäiviä lukuun ottamatta.

Kauttualla 1960-luvulla rakennettu 15 liikehuoneistoa käsittävä kiinteistö vaihtoi kaukolämmön ilma-vesilämpöpumppulämmitykseen lämmityskustannusten alentamiseksi. Kiinteistössä on lämmitettävää pinta-alaa yli 1400 m2 ja tilavuutta yli 7300 m3. Maalämpö ei soveltunut kohteeseen pohjavesialueen läheisyyden vuoksi. Nyt kiinteistöä lämmittää kuusi NIBE F2120-20 ilma-vesilämpöpumppua, joista viisi lämmittää kiinteistön tiloja ja yksi lämmittää myös käyttövettä koko kiinteistön tarpeisiin. Öljykattila on kireiden pakkasten varalle. Odotuksena on, että lämmityskustannukset tippuvat puoleen nykyisestä ja lämmitysremontin laina on maksettu takaisin 6-7 vuodessa.

Referenssihankkeet NIBE Energy Systems Oy

Hakalankatu 6

Hakalankatu 6

Salo

Asunto Oy Hakalankatu 6 sijaitsee Salon kaupungissa. Kiinteistö muodostuu kol...

As Oy Kuusamakuja

As Oy Kuusamakuja

Tampere

As Oy Kuusamakuja on Tampereen Peltolammilla sijaitseva kahden kerrostalon ta...

Auto-Din Oy

Auto-Din Oy

Karjaa

Moottoriajoneuvojen ja moottoripyörien tukku-ja vähittäiskauppaan sekä huolto...

As Oy Nuoli

As Oy Nuoli

Tampere

As Oy Nuoli on Tampereen Nuolialassa sijaitseva 14 asunnon pienkerrostalo. Yh...

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän