Helsingin Tuomiokirkko

Senaatintorin pohjoislaidassa kohoava Tuomiokirkko on valtiollisten ja akateemisten juhlajumalanpalvelusten näyttämö ja yksi Helsingin suosituimmista matkailunähtävyyksistä.

RPT SMART tehostaa ja nopeuttaa jokapäiväistä työntekoasi. RPT SMARTin kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista.
RPT SMART

Mukana olleet yritykset

Suomen 3M Oy

3M™ Nomad™ Aqua matot kirkoissa

Kirkko ansaitsee arvoisensa maton

Arvokkaaseen kirkkoon ei sovi minkälainen matto tahansa. Helsingin Tuomiokirkon (ylempi kuva) ja Johanneksen kirkon lattiat ovat saaneet suojakseen Suomen 3M:n laadukkaat matot.

Tuomiokirkon kirkkosalin keskikäytävälle asennettiin 3M™ Nomad™ Aqua 8500 -matto kesällä 2009. Johanneksen kirkon lattialle vaihdettiin syksyllä 2010 matoksi 3M™ Nomad™Aqua 8500 Plus.

Hyvin toimiva matto irrottaa lian sekä kosteuden jalkineista ja pysäyttää ne maton nukkaan. Hyvä matto on helppo hoitaa ja se kestää kulutusta. Laadukas matto on turvallinen eli se ei ole liukas kosteanakaan eivätkä sen reunat ala kupruilla. Matto pysyy hyvin paikallaan, eikä aiheuta kompasutmisvaaraa.

- Tärkeää on myös se, että mattotoimituksessa voidaan ottaa huomioon tilan erityisvaatimukset. Johanneksen kirkossa ensimmäiset penkkirivit voidaan poistaa, jotta saadaan konserttien aikana lisää tilaa esiintyjille, joten myös maton pitää olla poistettavissa. Tämän vuoksi Johanneksen kirkon matto on kaksiosainen. Siivoussuunnittelija Sirpa Turunen Helsingin seurakuntayhtymästä kertoo, että hyvät kokemukset Suomen 3M:n aikaisemmista mattotoimituksista puolsivat Tuomiokirkon ja Johanneksen kirkon mattovalintoja. Nomad Aqua -matto on ollut aiemmin käytössä Johanneksen kirkon eteisessä.

- Olemme olleet erittäin tyytyväisiä uusiin mattoihin. Ne ovat osoittautuneet helppohoitoisiksi. Matot irrottavat lian hyvin kengistä, mutta lika ei kuitenkaan imeydy liian syvälle mattoon eli puhtaanapito imuroimalla on helppoa. Tarvittaessa matot voidaan vesipestä koneellisesti paikan päällä, mikä on mielestäni erittäin tärkeä ominaisuus. Myös yhteistyöhön Suomen 3M:n kanssa olemme olleet todella tyytyväisiä.


Liitetyt tuotteet

Matot

3M tarjoaa valikoiman sisääntulomattoja, jotka poistavat ja sitovat tehokkaasti likaa, ennen kuin se kulkeutuu ...


Samankaltaiset referenssihankkeet

Härmälän kirkko

Härmälän kirkko

Tampere

Härmälän kirkko sijaitsee rauhallisella omakotitaloalueella Tampereella. Härm...


Hervannan kirkko, Tampere

Hervannan kirkko, Tampere

Tampere

Hervannan kirkko on kaunis punatiilinen rakennus, joka henkii lähiöhistoriaa....


Kuokkalan kirkko Jyväskylässä

Kuokkalan kirkko Jyväskylässä

Uudisrakennus | Jyväskylä | 4,10 MEUR

Uuden kirkon rakentaminen nyky-Suomessa on merkkitapaus sinänsä. Kuokkalan ...


Raahen kirkko

Raahen kirkko

Korjaus | Raahe | 4,00 milj €

Vuonna 1912 valmistuneen kivikirkon sisäpuolinen saneeraus. vuonna 2010. Sane...


Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän