Glamoxilta puhdastilojen valaistusratkaisut

Päivämäärä: 11.3.2019

Puhdastiloja on monenlaisissa ympäristöissä sairaaloista, puolijohdeteollisuuteen. Näissä tiloissa on erilaiset vaatimukset hiukkas- ja mikrobipitoisuuksille.

Glamoxin puhdastilakonseptiin kuuluu kolme tuoteperhettä C63-R, C64-R sekä C65-S, joilla saat toteutettua erilaisten puhdastilojen valaistuksen.

C63-R on moduulivalaisin, joka on suunniteltu kohteisiin, joissa tarvitaan korkeaa kotelointiluokitusta sekä iskunsietoa. Helposti puhdistettava tuote soveltuu esimerkiksi suurtalouskeittiöihin. Lue lisää tuotteesta: https://glamox.com/fi/products/c63-r/

C64-R on monipuolinen puhdastilavalaisin, jonka kotelointiluokitus on IP65 alapuolelta ja IP54 yläpuolelta. Tuote on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi leikkaussaleihin tai eristystiloihin. Tuotteesta löytyy myös erikoisversiot erittäin vaativiin ympäristöihin, kuten psykiatrian osastoille. Tuotetiedot tulevat webiin lähiviikkoina.

C65-S on suunniteltu erittäin vaativiin tiloihin, joissa kontaminaatioriski ja hiukkaspitoisuus pyritään minimoimaan, kuten lääketehtaat tai puolijohdeteollisuus. Lue lisää tuotteesta: https://glamox.com/fi/products/c65-s/

Puhdastilavalaisimiimme on mahdollista saada värilämpötilansäätö. Värilämpötilansäädöllä pystytään simuloimaan auringonvalon päiväkiertoa. Oikein suunniteltuna värilämpötilan ja intensiteetin vaihtelu stimuloi ihmisen päivärytmiä ja parantaa hyvinvointia. Tätä kutsutaan ihmislähtöiseksi valaistukseksi.

Tutkijat ja kirurgit ovat testanneet värillistä valoa etsiessään optimaalista valaistusta leikkaustilanteeseen. Esimerkiksi vihreä tai sininen valo on optimaalinen, kun kirurgi työskentelee näyttöpäätteellä tähystysleikkauksessa, koska se vähentää heijastumia ja parantaa kontrastia. Glamoxilta löytyy RGB-ratkaisu näihin käyttösovelluksiin.

Glamox voi toimittaa puhdastilaratkaisut myös sinisen valon suodatuksella. Sovelluksessa valosta on leikattu pois sininen aallonpituus. Tutkijat uskovat, että tällainen valaistus voi olla hyödyllistä psykiatriatrisille potilaille helpottamalla maniaoireita, parantamalla unirytmiä ja muita oireita. Sinisen valon suodatus toteutetaan käyttämällä ledejä, joiden valossa ei ole sinistä aallonpituutta.

Lisätietoja puhdastilojen tuotteista ja ratkaisuista:

Glamox Oy

Tuoteryhmäpäällikkö Simo Kari
Karhumäenkuja 2

01530 Vantaa
[email protected]
p. 050 575 5384

Referenssihankkeet Glamox Oy

Uusi terveyskeskus Äänekoskelle

Uusi terveyskeskus Äänekoskelle

Uudisrakennus | Äänekoski | 27,00 milj €

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa terveyskeskukset, joka koostuu rake...

Ounasrinteen monitoimitalo

Ounasrinteen monitoimitalo

Uudisrakennus | Rovaniemi | 15,30 milj €

Monitoimitalo rakennettiin varsin kiireisellä aikataululla, puolessatoista vu...

Jorvin sairaalan päivystyslisärakennus

Jorvin sairaalan päivystyslisärakennus

Laajennus | Espoo | 49,00 milj €

Laajennuskohde rakennustyyppiluokassa sairaalat, paikkakunnalla Espoo. 5 kerr...

Fazerin vierailukeskus

Fazerin vierailukeskus

Uudisrakennus | Vantaa | Ei tiedossa

Fazer on avannut Vantaan Vaaralassa sijaitsevien tehtaidensa kylkeen Fazer Ex...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi