Foamit vaahtolasi - ympäristöystävällinen eristemateriaali

Päivämäärä: 27.10.2010

Uusioaines Oy aloittaa vuoden vaihteessa vaahtolasin valmistuksen Forssassa. Vaahtolasin käyttökohteita on sekä tie- että talorakentamisessa. Tierakentamisessa vaahtolasia voidaan käyttää routaeristeenä ja keventeenä, talorakentamisessa alapohjissa ja esimerkiksi erilaisissa tasakattoratkaisuissa. Vaahtolasi toimii myös hyvin kapillaarikatkona.

FOAMIT - Vaahtolasilla kevyt routimaton tierakenne!
Keveytensä ( alle 200 kg/m³ ) ansiosta vaahtolasia on helppo käsitellä ja työstää. Myös ympäristöystävällisyys on tärkeä arvo; vaahtolasi valmistetaan 98 prosenttisesti kierrätyslasista.

Vaahtolasi on hyvä routaeriste, joka näin ollen vähentää omalta osaltaan teiden korjauskustannuksia. Se mahdollistaa ohuemmat rakenteet ja vähentää massanvaihtoja nopeuttaen rakentamista. Suomen ensimmäinen vaahtolasirakenteella toteutettu katu tehtiin Kangasalla vuonna 2009. Kevättalvella routapiste meni vaahtolasirakenteessa vain 0,6 metriin syvyyteen, kun taas murskerakenteessa se meni 1,6 metrin syvyyteen.
Vaahtolasin raekoko on alkuvaiheessa 0 – 60 mm, mutta kevään aikana Uusioaines Oy tuo markkinoille myös muita raekokovaihtoehtoja vastaten asiakkaiden esittämiin toiveisiin. Vaahtolasi on kevyttä, kestävää, ympäristöystävällistä, palamatonta ja se soveltuu erinomaisesti käytettäväksi tierakenteiden routaeristeenä sekä kevennysmateriaalina samoin kuin kaikkien rakennusten lämpöeristeenä (alapohjat ja routaeristeet, tasakattorakenteet) sekä perustusten kevennysmateriaalina. Vaahtolasimurske toimii myös kapillaarikatkona.

Lisätietoja Uusioaines Oy tai oheisella informaatiopyyntölomakkeella.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän