Flamcolle BREEAM Outstanding -ympäristösertifikaatti

Päivämäärä: 29.3.2023

Flamcon uusi tehdas ja pääkonttori Almeressä, Hollannissa on hyvä osoitus kestävästä kehityksestä ja ympäristön huomioimisesta kaikissa toiminnoissa. Uusi tehdas on saavuttanut BREEAM -ympäristö­sertifikaatin korkeimman Outstanding -tason sekä ehdokkuuden maailman ympäristö­tehokkaimmaksi rakennukseksi. BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) -ympäristo­sertifikaatin luokituksessa arvioidaan muun muassa rakennuksen energian ja veden käyttö, materiaalit, kierrätys sekä tehdasalueen moni­muotoisuus.

Amsterdamin itäpuolelle Almereen valmistunut Aalberts hydronic flow control (HFC) uusi pää­konttori ja tehdas on laajuudeltaan noin 34 000 neliö­metriä. Rakennus käyttää sata­prosenttisesti uusiutuvaa energiaa hyödyntäen tehokkaasti myös tehtaan tuotannossa muodostuvan hukka­lämmön. Merkittävän osan rakennuksen energiasta tuottavat katolle asennetut 6000 aurinko­paneelia, jotka tuottavat sähköä niin tuotannon tarpeisiin kuin sähkö­autojen lataukseen.

Flamco – Aalberts HFC uudisrakennuksen talotekniikkajärjestelmissä on hyödynnetty kattavasti yrityksen omia, energiatehokkuutta lisääviä tuotteita ja järjestelmiä. Tästä erinomaisena esimerkkinä käy FlexTherm Eco -lämpölatausakut, joiden avulla aurinko­energiaa pystytään varastoimaan myöhempää käyttöä varten. Toimistotilojen lämmitys- ja jäähdytys­ratkaisuissa on hyödynnetty niin ikään talon omia, Comap -järjestelmiä.

Flamco ja Comap – vahvempana yhdessä

Aalberts hydronic flow control liike­toiminta­yksikköön kuuluva Flamco tunnetaan laadukkaiden lvi-järjestelmissä käytettävien komponenttien edellä­kävijänä, kehittäjänä ja valmistajana jo vuodesta 1956. Se on osa vuonna 1975 perustettua, pörssi­listattua Aalberts NV -yhtiötä. Comap on omistautunut energia­tehokkuutta sekä mukavuutta lisäävien tekno­logioiden kehittämiseen, kuten lattia­lämmitys­järjestelmät, niiden säätö ja ohjaus.

Flamcon ja Comapin muodostaessa Aalberts hydronic flow control liike­toiminta­yksikköön jatkavat ne nyt yhdessä teknologista kehitystyötä lämmitys- ja jäähdytys­järjestelmien paremman hallittavuuden sekä energia- ja kustannus­tehokkuuden edistämiseksi. Aalberts HFC tekee kumppaneidensa kanssa kiinteää yhteis­työtä vastatakseen talo­tekniikalle asetettuihin vaatimuksiin, joissa korostuvat energia­tehokkuus ja kestävä kehitys.

Lisätietoa www.flamcogroup.com/fi ja www.aalberts-hfc.com

Flamco & Comap yhteystiedot:
Sami Lindroos, 045 2633 844 [email protected]
Patrik Rögård, 040 0457 066 [email protected]

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän