EC Fan Wall Recharge -puhallinseinä tuo toimintavarmuutta

Pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa maanalaisessa paikoitushallissa on FläktGroupin ilmanvaihtolaitteisto vuodelta 1998. Kohde saneerattiin loppukesästä 2021. Puhaltimien vaihdolla ja ilmanvaihtokoneen huollolla ilmanvaihtojärjestelmälle saatiin rutkasti lisää toimintavuosia ja energiatehokkuutta.

Myynti-insinööri Tero Parkkila FläktGroupin elinkaaripalveluista kertoo, että uudistusprojekti aloitettiin kattavilla mittauksilla nykytilanteesta, joiden perusteella tehtiin tarpeenmukaiset ratkaisut. Vanhat 75 kilowatin hihnavetoiset tulo- ja poistoilmapuhaltimet korvattiin 20 seinäasenteisella EC Fan Wall Recharge -puhaltimella. Uusien puhaltimien kokonaistehoksi tuli 74 kW.

– Viimeisintä tekniikkaa edustavalla ratkaisulla pystytään takaamaan se, että jos vaikka 1–2 puhallinta vikaantuisikin, ilmanvaihto ei siitä halvaannu. Muut puhaltimet huolehtivat ilmanvaihdosta tässäkin tilanteessa. Lisäksi voimme taata varaosien nopean saatavuuden.

Puhallinseinälle toimitettiin myös uudet sähköalakeskukset, joissa jokaiselle puhaltimelle on omat varokkeet. Vanha ilmanvaihtokone puolestaan sai kunnollisen jatkoajan – paljon lisää toimintavuosia – kun koneen pyörivälle lämmöntalteenotolle tehtiin täysmittainen huolto sisältäen uuden käyttömoottorin ja tiivisteiden vaihdon.

Energiatehokas puhallinseinä on nopea asentaa

Puhallinseinän asennustyö sujui nopeasti, joten häiriöt toiminnalle olivat vähäiset. Kaiken kaikkiaan projektiin kului noin 3 viikkoa, josta purku- ja asennustöihin meni kaksi viikkoa.

– Asiakas sai saneerauksen myötä nykyaikaiset ja energiatehokkaat, korkeamman hyötysuhteen puhaltimet, joiden säätö on vanhaan verrattuna huomattavan helppoa.

Asennuksen jälkeen paikalliselle huoltohenkilöstölle järjestettiin käyttäjäkoulutus. Myönteistä oli se, että uuden tekniikan ansiosta huoltokohteet vähenivät. Vanhat puhaltimet näet olivat hihnavetoisia, uusissa ei ole huoltoa vaativia hihnoja.

 

Jälkiasennettava EC Fan Wall Recharge -puhallinseinä on helppo tapa parantaa ilmankäsittelykoneen suorituskykyä ja tehokkuutta.

-Tero Parkkila, FläktGroup Finland Oy

 

Ilman laatu on tärkeää maanalaisessa kohteessa. Paikoitushallissa puhaltimien pyörittämä ilmamäärä on suuri, 30 m3 sekunnissa, joten ilmanvaihdon on toimittava myös mahdollisimman huomaamattomasti. Uudella EC Fan Wall Recharge -puhallinseinällä saavutetaan miellyttävä äänitaso.

– Jokainen saneeraus on yksilöllinen ja ratkaisut räätälöidään kohteen mukaan. EC Fan Wall Rechargen tarjoama suuri etu on, että se voidaan jälkiasentaa mihin tahansa ilmankäsittelykoneeseen sen merkistä, iästä tai koosta riippumatta. Etsimme oikean ratkaisun, joka tyydyttää molempia osapuolia, sekä meitä että asiakasta.

Projekti: Pääkaupunkiseudulla sijaitsevan pysäköintihallin vuodelta 1998 olevan ilmanvaihtolaitteiston modernisointi
Fläktgroup Finland Oy:n laiteratkaisut: EC Fan Wall Recharge -puhallinseinä sisältää 20 puhallinta teholtaan 74 kW


FläktGroupin ammattitaitoiset asiantuntijat auttavat varmistamaan järjestelmän luotettavan toiminnan ja suorituskyvyn. FläktGroupin elinkaaripalveluihin kuuluvat käyttöönotto, huolto, varaosat, modernisointi, korjaukset ja pilvipalvelu.


Liitetyt tuotteet: EC Fan Wall Recharge

EC Fan Wall Recharge

EC Fan Wall Recharge by FläktGroup - Jälkiasennettava EC-puhallinseinä ilmankäsittelykoneisiin

RPT SMART tehostaa ja nopeuttaa jokapäiväistä työntekoasi. RPT SMARTin kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista.
RPT SMART

Lisää tuotteita FläktGroup Finland Oy

EC Fan Wall Recharge

EC Fan Wall Recharge

EC Fan Wall Recharge by FläktGroup - Jälkiasennettava EC-puhallinseinä ilmank...


Referenssihankkeet Lisää referenssejä yritykseltä FläktGroup Finland Oy

Lapin keskussairaala

Lapin keskussairaala

Laajennus | Rovaniemi | n. 138 milj. €

Lapin keskussairaala on 15 kunnan muodostamaan Lapin hyvinvointialueeseen kuu...

Naantalin asuntomessut 2022

Naantalin asuntomessut 2022

Naantali

Asuntomessut järjestetään upealla Luonnonmaan saarella, joka on monille tut...

Äänekosken biotuotetehdas

Äänekosken biotuotetehdas

Uudisrakennus | Äänekoski | 1200,00 milj €

Metsä Groupin Äänekoskelle rakentama biotuotetehdas on pohjoisen pallonpuolis...

Siltasairaala

Siltasairaala

Uudisrakennus | Helsinki | 295 milj. €

Vuonna 2018 käynnistynyt ja kesäkuun lopussa 2022 valmistunut Siltasairaala o...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi