Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Monimuotoinen ja wau-efektejä sisältävä keskustakirjasto Oodi on arkkitehtoninen ja rakennustekninen taidonnäyte. Rakennuksen vaihteleva muoto ja ainutlaatuinen siltarakenne haastoivat toteuttajansa aivan äärirajoille saakka.

Oodia voidaan pitää rakennusteknisesti yhtenä Suomen kaikkien aikojen vaativimmista hankkeista. Hanke sai Vuoden Teräsrakenne 2018 -palkinnon.

– Tämä on luonteeltaan sellainen kohde, että lähestytään jo taideteosta. Hankkeen visiot olivat hyvin korkealla tasolla, ja meidän piti toteuttajina etsiä niille osaavat tekijät. Se oli erittäin haasteellista hankkeessa, jossa ollaan kaukana tavallisesta perusrakentamisesta. Täällä on hyvin erikoisia, pioneeriluonteisia ratkaisuja, kohteen vastaavana mestarina toiminut Tero Seppänen projektinjohtourakoitsijana toimineesta YIT Rakennus Oy:stä sanoo.

Kohde on esitelty Projektiuutiset-lehdessä 6/2018. Lue lisää täältä.


Liitetyt tuotteet: Käsikuivaimet

Käsikuivaimet

Nopea ja hygieeninen käsien kuivaus HEPA-suodatetulla ilmalla.

Dyson

Oodi Kirjasto Helsinki

Ikoninen Oodin kirjasto, joka sijaitsee Helsingin Paraatipaikalla, eduskuntataloa vastapäätä, on suosittu tapaamispaikka. Arkkitehtonisesti upea mestariteos valittiin maailman parhaaksi uudeksi julkiseksi kirjastoksi vuonna 2019. Innovatiivisuus ja kestävyys näkyvät Oodin suunnittelussa ja materiaalivalinnoissa.

Haaste

Oodin kirjastossa jokainen arkkitehtoninen ja koristeellinen yksityiskohta on mietitty tarkkaan. Niinpä myös saniteettitiloille asetettiin suuria vaatimuksia. Kirjaston suuri kävijämäärä asettaa suuria haasteita WC-tilojen toimivuudelle ja siisteydelle. Avajaisvuonna 2019 kävijöitä oli yli 3 miljoonaa. Normaali päivittäinen kävijämäärä on 9 000-10 000 kävijää.

Ratkaisu

Oodi halusi tyylikkäisiin tiloihin sopivat laadukkaat käsienpesu- ja kuivauslaitteet, jotka ovat myös käytännöllisiä, hygieenisiä ja ympäristöystävällisiä. Dyson Airblade Wash+Dry -pesu+Kuivaus- ja Stern-saippua-annostelijoiden kosketusvapaa yhdistelmä täytti erityisvaatimukset. Valintaan vaikutti ratkaisevasti Oodin suunnitellut arkkitehtitoimisto. Hanat, käsienkuivaaja ja saippua-annostelija ovat kosketuksettomia. Lisäksi Dyson-käsienkuivaimet täyttävät tiukat hygieniavaatimukset ja puhaltavat vain erittäin puhdasta, suodatettua ilmaa sertifioitujen HEPA-suodattimien ansiosta.

Kirjaston suurin pesuhuone sijaitsee pohjakerroksessa. Ylemmissä kerroksissa on pienempiä pesuhuoneita. Tyylikkäät käsienkuivaajat ja -annostelijat sopivat sekä suuriin että pieniin tiloihin. Dysonin kuivausrummuissa käytetyt korkealaatuiset materiaalit takaavat pitkän käyttöiän myös intensiivisessä käytössä

.

"Oodin keskuskirjastossa käy päivittäin jopa 10 000 ihmistä. On tärkeää, että näin suuri määrä kävijöitä voi käyttää käymälöitä nopeasti ja hygieenisesti. Lisäksi valittu ratkaisu on kestävä, ja wc-tiloissa ei ole paperijätettä lattialla."

RPT SMART tehostaa ja nopeuttaa jokapäiväistä työntekoasi. RPT SMARTin kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista.
RPT SMART

Hankkeessa mukana olevat yritykset

Aulis Lundell Oy


AQVA Finland Oy


Bachmann GmbH


Wavin Finland Oy


Swedoor


FläktGroup Finland Oy


Dyson


AQVA Finland Oy


Alupro Oy


Icopal Oy


Innogreen


Arkkitehti
Arkkitehtitoimisto ALA Oy
Automaatiourakoitsija
Are Oy
I-suunnittelija
Ramboll Finland Oy
I-urakoitsija
Are Oy
LV-suunnittelija
Ramboll Finland Oy
LV-urakoitsija
Are Oy
Maanrakennusurakoitsija
E. M. Pekkinen Oy
Pohjatutkimus
Finnmap Infra Oy
Projektinjohto
YIT Suomi Oy
Rakennesuunnittelija
Ramboll Finland Oy
Rakennusurakoitsija
YIT Suomi Oy
Rakennuttaja
Helsingin kaupunki
Rakennuttajakonsultti
Ramboll CM Oy
Runkourakoitsija
Nordec Envelope Oy SMRY-sertifikaatti Purso
Sähkösuunnittelija
Rejlers Finland Oy
Sähköurakoitsija
Are Oy

Lisää tuotteita Dyson

Dyson Airblade 9KJ

Dyson Airblade 9KJ

Nopein ja energiatehokkain HEPA-suodatettu käsienkuivaaja


Dyson Airblade V

Dyson Airblade V

Dyson Airblade V Nickel - suunniteltu hygieeniseen suorituskykyyn.


Referenssihankkeet Lisää referenssejä yritykseltä Dyson

Chirec Delta -sairaala

Chirec Delta -sairaala

Belgia

CHIREC Hospital Group on belgialainen sairaalakonserni, jolla on useita hoi...

EDGE Olympic Amsterdam

EDGE Olympic Amsterdam

Alankomaat

Vuonna 2015 OVG - nykyisin EDGE Techologies - avasi maailman kestävimmän rake...

Van der Valk Hotellit Alankomaat

Van der Valk Hotellit Alankomaat

Alankomaat

Van der Valkilla on lähes sata hotellia, joista lähes kaikki ovat perheenjä...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän