Dust Shelter

Päivämäärä: 22.9.2016

Uudelleen käytettävät ratkaisut pölyn- ja vedonhallintaan

Kotimainen Dust Shelter Finland Oy on tuonut markkinoille uuden, innovatiivisen cleantech-tuoteperheen vastaamaan rakennustyömaiden haasteisiin. Dust Shelter -seinäkettä on käytetty hyvin kokemuksin PEAB:n työmaalla Helsingissä.

Pitäjänmäkeen rakennetun ULTIMES Business Gardenin ensimmäisessä uudisrakennuksessa on toimistotilaa yhteensä 16 500m2, sekä maan alla 4500m2 laajuinen parkkihalli. Samaan kokonaisuuteen on luvassa vielä kome vastaavaa rakennusta lähivuosina.

Ripeä asentaa

-Olemme käyttäneet Dust Shelter -seinäkettä vedon ja tuulen suojana, ja tuote on toiminut hyvin. Lämpötila ja veto saadaan pysymään sallituissa rajoissa, mikä on valuvaiheessa keskeistä, vastaava työnjohtaja Kari Mehtiö PEAB Oy:stä kertoo.

Eritysen hyvänä hän pitää sitä, että tuotteen asennus käy nopeasti. 5m2 seinäkettä nousee kahdelta mieheltä noin kolmessa minuutissa. Perinteisellä tavalla muovista ja puusta rakennettuna aikaa menisi 1-2h.

-Materiaalit kehittyvät tänä päivänä paljonkin, mutta työtavoissa muutos käy hitaasti. Kävimme yhdessä pääurakoitsijoiden ja tilaajien kanssa läpi heidän toiveitaan, ja kehitimme tuotteen, jota voidaan käyttää kustannustehokkaasti ja vieläpä uudelleen kerta toisensa jälkeen, tuotteen ideoija Joni Vehniainen Dust Shelter Finland Oy:stä huomauttaa.

Jälleenkäytettävissä jopa sadassa kohteessa

Rakennustyömailla perinteiset suojausmenetelmät ovat kertakäyttöisiä ja ne rakennetaan paikalla rimoista, muovista, vetoketjuista ja teipistä. Tämä vie paljon aikaa mutta myös materiaalia, josta syntyy käytön jälkeen runsaasti jätettä. Kertakäyttösuojaukset eivät vastaa myöskään tiukkenevan EU-lainsäädännön tulevaisuuden haasteisiin.

Keskeisinä tavoitteina tuotekehityksessä olivat siten helppokäyttöisyys ja kestävyys. Se toimii lämmöneristyksen lisäksi myös pölynhallinnassa, ja soveltuu uudisrakentamisen ohella korjausrakentamiseen ja saneeraukseen. Asbestitöissä seinäke pitää puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen työsuojeluviranomaisten vaatimusten mukaan.

-Kävimme keskustelua PEAB ULTIMES:n kanssa jo tuotekehittelyn alkuvaiheessa ja saimme mahdollisuuden kokeilla tuotteen toimivuutta täällä Pitäjänmäessä. Kun tuotteen koekäyttö on valmis, tarkoituksena on ottaa seuraava tuote koevaiheeseen samalla työmaalla, Vehniainen paljastaa.

Dust Shelter -seinäke on yhden miehen käsiteltävissä, mutta sitä suositellaan kahden miehen asennettavaksi. Täysin kotimainen innovaatio on patentoitu, ja sille odotetaan menestystä laajemminkin kuin vain Suomessa.

Referenssihankkeet Dust Shelter Finland Oy

ULTIMES Business Garden

ULTIMES Business Garden

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa toimistotalot, paikkakunnalla Helsi...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje