ClimateCooler tuo älyä kattoihin

Päivämäärä: 4.5.2016

Tikkurilan älykäs ClimateCooler-kattopinnoitusjärjestelmä auttaa viilentämään kattoja ja säästämään energialaskuissa.

Suurin osa auringon lämpösäteilystä on infrapunasäteilyä (IR). ClimateCooler-pinnoite heijastaa jopa 80 % auringon lämpösäteilystä takaisin avaruuteen verrattuna tavanomaiseen mustaan bitumikattoon. Lämpöä heijastava kate vähentää ilmastoinnin tarvetta ja on hyödyksi – ei ainoastaan ympäristölle, vaan rakennusten sisäilmalle, ja pienentää energialaskuja.

Vesiohenteisia ClimateCooler-tuotteita on tarjolla kahdessa perheessä – Uni ja Flex. Kummatkin tuotteet heijastavat yhtä hyvin auringon IR-säteilyä, kiiltoaste on himmeä ja värivalikoima: musta, vaalean harmaa, tumman ruskea, tiilenpunainen, valkoinen ja antrasiitti. Erot ovat lähinnä tuotteiden käyttöalueissa.

Uni-perheen tuotteet on kehitetty katoille, joiden katteena ovat betonitiilet tai kuitusementtilevyt, Flex-perheen tuotteet soveltuvat paremmin huonokuntoisiin kattoihin sekä tasakattoihin, joissa on katteena esim. bitumihuopa. Flex-tuotteet ovat joustavampia, ja ne on kehitetty erityisesti vaikeille alustoille.

ClimateCooler-pinnoite levitetään aina puhtaille ja kuiville pinnoille. Käsitelty pinta on UV-stabiili, hylkii vettä ja sisältää lämpösäteilyä heijastavia pigmenttejä.

Lisätietoja: http://www.tikkurila.fi/climatecooler

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje