Case-esimerkki taloyhtiön valaistuksesta

Päivämäärä: 23.6.2020

Rivitaloyhtiöön Sipoossa toteutettiin asumisen laatua parantava valaistus


Vuosi 2019 läheni loppuaan ja rivitaloyhtiössä Sipoossa lokakuinen pimeä ja sateinen ilta oli tummentanut piha-alueen, jota vanhat valaisimet eivät jaksaneet enää valaista. Valaisimen sisältä ulos pyrkivät valonsäteet suodattuivat niiden kellastuneisiin ja likaantuneisiin kupuihin. Pihalla oli toden totta pimeää.

Taloyhtiössä oli keskusteltu jo jonkin aikaa, että asialle olisi tehtävä jotain. Ihan mitä tahansa toteutusta ei kuitenkaan haluttu. Taloyhtiön asukkaat ovat pitkäaikaisia omistusasujia. Idyllinen ja kauniilla paikalla oleva rivitaloyhtiö on miellyttävä kohde asua. Tämän vuoksi uudelta valaistukselta toivottiin sen parantavan erityisesti asumisen laatua.

Uuden valaistuksen tavoite oli nostaa asumisen laatua


Asumisen laatua nostava valaistus määriteltiin niin, että piha-alueella on oltava tasaisesti ja riittävästi valoa joka paikassa. Koska kyse on rivitaloyhtiöstä, jossa asuntojen ikkunat ovat maan tasalla, valaisimet eivät saa aiheuttaa häikäisyä asuntoihin. Valaisinten tyylikkäällä ulkonäöllä oli myös merkitystä, vaikka se ei ensisijainen valintakriteeri ratkaisuksi ollutkaan.

Valoram Oy toteutti valaistuksen ja tältä näyttää lopputulos. Valoram on taloyhtiövalaistuksiin erikoistunut kasvuyhtiö. Klikkaa ja katso tästä lyhyt esitys, mikä yritys Valoram Oy on >> 

Onnistunut toteutus vaati huolellisen perehtymisen asiakkaan toiveisiin ja taloyhtiön piha-alueeseen. Valaistussuunnittelun kautta oikea ratkaisu asiakkaan tarpeisiin löytyi. Valaisinten optiikka suuntaa valoa kulkuväylille ja minimoi valonsäteet, jotka kohdistuvat asuntojen ikkunoihin.

Valaisinkohtainen ohjelmointi pudottaa valotasoa pienemmäksi yöaikaan ja tämän johdosta valaistuksen käyttöikä pitenee ja elinkaarikustannus laskee.

Valaistuksen uudistaminen taloyhtiössä on paljon muutakin kuin pelkkiä pienentyviä sähkölaskuja. Valaistus taloyhtiössä tulisi aina suunnitella ihmisten tarpeet huomioiden. Ihmiskeskeinen suunnittelutapa tuo kyllä säästöjä taloyhtiölle joka tapauksessa. Mutta energiasäästökeskeinen suunnittelutapa hyvin harvoin tuo parasta lopputulosta laadukkaamman asumisen edistäjänä.

Uudesta valaistuksesta on iloa taloyhtiölle yli kahdeksi vuosikymmeneksi.

Tutustu kotisivuihimme tästä >> 

Valoram Oy:n ja Juha Heiskasen parhaat vinkit taloyhtiövalaistuksen toteutukseen:

 1. Asukkailta tulisi aina kysyä, mitkä seikat he kokevat ongelmallisiksi nykyisessä valaistuksessa ja mitä toiveita uudelle valaistukselle olisi. Valaistus tulisi suunnitella asukkaiden tarpeet edellä.
   
 2. Suunnittelupöydän ääressä eivät synny parhaat valaistussuunnitelmat, vaan kiinteistössä on käytävä aina paikan päällä. Vaadi toimittajalta aina perehtymistä taloyhtiöön.
   
 3. Älä koskaan tee valintaa investoinnin hinnan, vaan valaistuksen elinkaarikustannuksen perusteella. ’Tonni’ investoinnissa vähemmän voi joskus maksaa 10 000 € enemmän tulevalla vuosikymmenellä.
   
 4. Älä vaihda pelkkiä LED-lamppuja, vaan investoi uusiin valaisimiin. Laadukas tuote on kaiken perusta, mutta kiinnitä huomioita myös huomioita valaistustoimittajan osaamiseen, kommunikaatioon ja vastuullisuuteen.

Tutustu kotisivuihimme tästä >> 

Valoramin kautta saat kaiken tarvittavan uuteen valaistukseen taloyhtiössä.

 1. Valaistussuunnittelu ja kohteiden katselmointi
 2. Laadukkaat tuotteet ja asennuksen
 3. Yksi hinta ilman lisäkustannuksia
 4. 5 vuoden takuu sisältäen vaihtotyön

Isännöitsijä tai taloyhtiön hallituksen jäsen, haluatko tarjouksen uudesta valaistuksesta? Ota meihin yhteyttä, se ei velvoita sinua mihinkään.

Juha Heiskanen
Valoram Oy
045 127 1130
[email protected]

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän