BASFin Ucrete - maailman kestävin lattia 50 vuotta

Päivämäärä: 7.5.2019

Maailman kestävin teollisuuslattiapinnoite Ucrete on tarjonnut ratkaisun vaativiin tiloihin jo 50 vuoden ajan. Ucrete pohjautuu ainutlaatuiseen teknologiaan, joka tekee lattiasta poikkeuksellisen kestävän.

Ucrete-teollisuuslattiapinnoitteet käsittävät laajan valikoiman kestäviä polyuretaanihartsijärjestelmään pohjautuvia lattiapinnoitteita. Ucrete takaa monen vuoden käyttövalmiuden jopa erittäin vaativissa teollisuus- ja prosessitiloissa. Se sopii erinomaisesti muun muassa elintarvike- ja juomateollisuuteen sekä kemikaali- ja lääketeollisuuteen.

BASFin Severi Virtanen kertoo Ucreten kestävän hyvin kovaa mekaanista kuormitusta, lämpörasitusta ja aggressiivisia kemikaaleja.

 – Ucrete on ratkaisu kohteisiin, joissa vaaditaan kulutuksen- ja iskunkestävyyttä. Monet 20–30 vuotta sitten vaativiin olosuhteisiin asennetut Ucrete-lattiat ovat edelleen käytössä. Pinnoite on kustannustehokas myös sen yksinkertaisen ja nopean asennuksen vuoksi.

– Vedenkestävä ja läpäisemätön Ucrete-lattia kestää jopa 130 °C:n lämpötiloja. Se sietää kuumia roiskeita ja voimakkaita lämpöshokkeja, Virtanen mainitsee.

– Kemianteollisuutta ajatellen Ucrete-teollisuuspinnoitteet kestävät erinomaisesti laajan kirjon kemikaaleja mukaan lukien monet orgaaniset hapot ja liuottimet. Niin ikään elintarviketeollisuudessa käytetään kemikaaleja, kuten etikkahappoa, sitruunahappoa ja maitohappoa, jotka asettavat vaatimuksia niiden kanssa kosketuksissa oleville pinnoille.

Ucrete täyttää tiukimmat hygieniavaatimukset ja pinnoite on helppo pitää puhtaana. Sen puhdistettavuus on ruostumattoman teräksen tasolla. Ucrete soveltuu siten hyvin myös ruuankäsittelytiloihin.

Lattian oikea pinnankarheus on tärkeä ominaisuus turvallisen ja tehokkaan työympäristön luomisessa. Liukumaton Ucrete-teollisuuslattiapinnoite tarjoaa useita erilaisia karheus- ja kuviovaihtoehtoja.

Tarjolla on myös antistaattisia pinnoitteita herkkien sähkölaitteiden suojelemiseksi tai räjähdysvaaran minimoimiseksi.

Tuoksuton Ucrete on vähäpäästöisyytensä ansiosta puhdas ja turvallinen. Sen merkiksi pinnoitteelle on myönnetty mm. Indoor Air Comfort Gold Certificate -sertifikaatti sekä kotimainen M1-todistus. Ucrete-järjestelmiä on saatavana kahdeksassa standardivärissä.

Ucrete-teollisuuslattiat täyttävät kestävän kehityksen vaatimukset koko elinkaarensa ajan.  Ucrete-lattiat ovat pitkäikäisiä, joten ne auttavat säästämään luonnonvaroja. Riippumattomat ympäristövaikutusten arvioijat ovat todenneet, että Ucrete-lattiat suojelevat ilmastoa ja säästävät energiaa.

Ucreteen ja muihin BASFin tuotteisiin voi käydä tutustumassa 15.–16. toukokuuta järjestettävillä Yhdyskuntatekniikka-messuilla Jyväskylässä. BASFin löytää osastolta B548.

Referenssihankkeet Master Builder Solutions

Eduskuntakiinteistöjen peruskorjaus

Eduskuntakiinteistöjen peruskorjaus

Korjaus | Helsinki | Ei tiedossa

Korjauskohde rakennustyyppiluokassa virastotalot, paikkakunnalla Helsinki. . ...

Kauppakeskus Myllyn laajennus

Kauppakeskus Myllyn laajennus

Laajennus | Raisio | 50,00 milj €

Raisiolainen kauppakeskus Mylly on kasvanut yli kolmasosalla. Tilojen sisäilm...

Kauppakeskus Forum II-vaihe Helsingissä

Kauppakeskus Forum II-vaihe Helsingissä

Korjaus | Helsinki | Ei tiedossa

Korjauskohde rakennustyyppiluokassa liiketalot, paikkakunnalla Helsinki. . Ra...

Saarioisten lihatehtaan laajennus

Saarioisten lihatehtaan laajennus

Laajennus | Valkeakoski | 7,00 milj €

Laajennuskohde rakennustyyppiluokassa elintarviketeollisuus, paikkakunnalla V...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän