• Avalarm tuo äänen hankaliin paikkoihin hyvin ja huonosti kuuleville
  • Avalarm tuo äänen hankaliin paikkoihin hyvin ja huonosti kuuleville

Avalarm tuo äänen hankaliin paikkoihin hyvin ja huonosti kuuleville

Hyvin suunniteltu ja toteutettu äänentoistojärjestelmä takaa laadukkaan tiedottamisen ja mukavan konserttielämyksen. Usein salin akustiikka tai heikentynyt kuulo estää esityksen seuraamisen täysipainoisesti.  Kuuntelujärjestelmät varmistavat, että ääni-informaatio tavoittaa kaikki henkilöt.

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, mutta kuvan lisäksi on yleensä paljon kerrottavaa. Wifi tuo ratkaisun kuntosaleihin, liikenneasemille kauppakeskuksiin, joissa on runsaasti näyttöjä, tuomalla äänen niille. Käyttäjä voi omaan mobiilipuhelimeensa ladata ilmaisen sovelluksen ja seurata valitsemaansa kanavaa. 

Huonokuuloisille tunnetuin äänenvahvistusjärjestelmä on induktiosilmukka, joka voidaan asentaa vaikka maton alle kuparifoliota käyttäen. Löytyy myös kannettavia paikallisia järjestelmiä esimerkiksi infotiskeille. Induktiosilmukkajärjestelmälle on tärkeää etukäteisuunnittelu PC-ohjelmalla ja tarkistusmittaus asennuksen jälkeen. Induktiosilmukka vuotaa ääntä muihin tiloin ylä- tai alapuolelle ja viereisiin tiloihin, mikä on otettava huomioon järjestelmää suunniteltaessa.

Induktiosilmukan sijaan voidaan käyttää myös infrapuna-, radiotaajuus- tai WIFI-tekniikkaa, joilla aikaansaadaan erinomainen äänenlaatu. Infrapuna- ja radiotaajuustekniikkaa käytettäessä henkilö kantaa kaulassaan noin tulitikkulaatikon kokoista vastaanotinta. WIFI-tekniikassa vastaanottimena toimii älypuhelin. Inrapunatekniikka takaa puhesalaisuuden esim: oikeussaleissa.

Meluisat tilat ovat ongelmallisia myös normaalikuuloisille. Opastettuihin kierroksiin tehdasympäristöissä löytyy melusuojatuilla kuulokkeilla varustettu järjestelmä 2-suuntaisella puheyhteydellä oppaan ja vieraan välillä. Samaa järjestelmää voidaan käyttää kevyemmillä kuulokkeilla esimerkiksi museoissa.

Olipa käyttötarve mikä tahansa, autamme oikean tekniikan valinnassa ja järjestelmän mitoituksessa. Kokonaispalveluumme kuuluu järjestelmien asentaminen, käyttöönottotestaus ja huolto.

Avalarm tuo maahan Listen Technologies ja Contacta kuuntelujärjestelmiä.

Lisätietoa

Tuomo Aaltonen 0400-580141
Antti Kivekäs 0400-767526

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...