Aurinkopaneeli tuottaa Suomessa hyvin

Päivämäärä: 28.3.2019

Aurinkoenergiaa saadaan Etelä-Suomessa yhtä paljon kuin Pohjois-Saksassa. Suuri kausivaihtelu on kuitenkin syytä ottaa huomioon aurinkosähköjärjestelmän mitoituksessa.

Vaikka ylimääräinen tuotto voidaan myydä energiayhtiölle, järjestelmä kannattaa suunnitella niin, että mahdollisimman suuri osa aurinkosähköstä kuuluu kiinteistön omiin tarpeisiin. Hyvä yleissääntö on, että vuosikulutuksesta 10–30 prosenttia katetaan aurinkosähköllä. Tyypillinen järjestelmän koko omakotitalossa on 3–6 kWp.

Aurinkosähköjärjestelmän tuottoon vaikuttaa ilmansuunta, asennuskulma ja se, miten esteettömästi aurinko paistaa paneeleihin. Puut ja varjostavat rakennelmat heikentävät tuottoa.

Ennen järjestelmän hankintaa kannattaa tilata katselmus, jossa selvitetään energiantarve, paikan tuottopotentiaali ja asennuskohteen vaativuus. Näin varmistetaan se, että järjestelmä valitaan, mitataan ja hinnoitellaan oikein.

Parhaimmillaan Kauko verkkoon kytkettävä aurinkosähköjärjestelmä hyödyntää auringon energian varhaisesta kevättalvesta myöhäiseen syksyyn. Puhtaan aurinkosähkön tuottajana voit hidastaa energiakustannustesi nousua ja pienentää hiilijalanjälkeäsi.

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän