ArGeTon julkisivuverhousjärjestelmä

Päivämäärä: 25.11.2010

Wienerberger on tuonut Suomen julkisivumarkkinoille perinteisen muurattavan tiilen rinnalle uuden ArGeTon fasadijärjestelmän. Järjestelmä koostuu aidoista keraamisista tiililaatoista ja alumiinisesta kiinnitysmekanismista. Kevyen rakenteensa ansiosta verhous ei vaadi erillistä perustusta, mikä nopeuttaa asentamista ja alentaa samalla julkisivun kokonaiskustannuksia. Järjestelmä mahdollistaa vapaan eristepaksuuden valinnan ja se soveltuu niin uudis- kuin korjausrakentamiskohteiden julkisivuverhoiluun. Järjestelmä soveltuu erinomaisesti käytettäväksi myös täydentävänä rakenteena perinteisen muurauksen rinnalla, kun kysymyksessä on esimerkiksi nauhamaisilla ikkuna-aukotuksilla varustettu talo. Järjestelmä on helposti asennettavissa

Julkisivulaattojen asennus alumiinirunkoon tapahtuu mekaanisesti järjestelmään kehitettyjen kiinnitysklipsien avulla. Perinteistä saumojen laastitäyttöä ei tarvita, vaan julkisivun vesitiiveys on varmistettu älykkäästi suunniteltujen alumiinisten saumaprofiilien ja pontatun laatan yhteensovituksella. Mittatarkkojen laattojen ansiosta julkisivusta tulee siisti ja hallittu lopputulos. Kulmat voivat olla mittaan viistettyjä tai alumiiniprofiililla korostettuja. Tarvittaessa laattoja voidaan työstää myös työmaalla sopivaan mittaan.

Väri ja mittavalikoima

Keraamisten laattoja on saatavissa 8 eri standardikokoa. Värivaihtoehtoja perinteisen tiilenpunaisen lisäksi on vaaleista beigen ja harmaan sävyistä aina tummiin sävyihin asti. Myös kirkkaan värisiksi lasitettuja pintavaihtoehtoja on mahdollista tilata. Pintatekstuureja voi perinteisen sileän pinnan lisäksi olla, esimerkiksi uritettu, harjattu tai teksturoitu. Järjestelmään kuuluvat myös keraamiset aurinkosuojapalkit. Referenssikohteita löytyy runsaasti ympäri maailmaa.

Lisätietoja Wienerberger Oy puh. 0207 489 200 tai oheisella informaatiopyyntölomakkeella.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän