Älykäs tapa ladata useita sähköautoja samaan aikaan

Päivämäärä: 21.10.2019

Schneider Electricin kehittämä Load Management System (LMS) -järjestelmä mahdollistaa usean sähköauton latauksen tehokkaasti ilman, että nykyistä kiinteistön sähköjärjestelmää tarvitsee uusia. Asia on taloudellisesti merkittävä, kun sähköautojen määrä tulee tulevaisuudessa nousemaan jopa 750 000 autoon. Järjestelmä testattiin vaativan käyttäjäkunnan, Suomen Tesla-klubin kanssa Lempäälän Ideaparkissa alkuvuodesta.

Load Management System (LMS) -järjestelmän avulla latauspisteiden käytettävissä olevia tehoja voidaan ohjata kesken latauksen niin, että suurikaan määrä latauksessa olevia sähköautoja ei ylikuormita kiinteistön sähkönjakelua.

– Sähkökäyttöiset liikennemuodot ovat sekä osa tätä päivää, että tärkeä osa lähitulevaisuutta. Suomessa sähköautojen määrä tulee merkittävästi kasvamaan seuraavan 10–15 vuoden aikana, puhutaan jopa 750 000 sähköautosta. Se asettaa haasteita nykyisille kiinteistöjen sähköverkoille – erityisesti latausta tarjoaville tahoille, kuten kauppakeskuksille ja Business Parkeille, sanoo Tuomas Mattila, Schneider Electricin Business Development Manager.

Nykyisistä sähköverkoista teho irti

Schneider Electricin kehittämän järjestelmän avulla kiinteistön nykyinen sähköverkko kestää, vaikka latausmäärät moninkertaistuvat.

– Vanhojen kiinteistöjen sähköjärjestelmät eivät sellaisenaan välttämättä kestä sähköautokannan kasvua. Kehittämämme energianhallintajärjestelmä takaa sen, että nykyisestä kiinteistön sähköverkon tehosta saadaan mahdollisimman paljon irti ja se skaalautuu myös tulevaisuudessa. Järjestelmä jakaa käytettävissä olevan sähkön niin, että autoja ladataan kulloisenkin tarpeen mukaan, mahdollisimman tehokkaasti. Se skaalautuu jopa sadoille autoille, Mattila havainnollistaa.

Schneider Electricin järjestelmän kestoa testattiin alkuvuonna Lempäälän Ideaparkissa.

– Todellinen koetus saatiin, kun 40 Teslaa oli samaan aikaan latauksessa Tesla Club Finlandin järjestämässä klubitapahtumassa Ideaparkissa. Schneider Electric ja Plugit Finland ovat asentaneet Ideaparkkiin Suomen suurimman maksuttoman 40 asiointilatauspisteen keskittymän, jota Plugit Finland myös operoi. Järjestelmä palveli hienosti, vaikka rasitus oli pakkasessa kovin mahdollinen. Teslat lataavat huomattavasti suuremmalla teholla kuin useimmat ladattavat autot, Mattila korostaa.

Lisätietoja:
Tuomas Mattila
Business Development Manager
+358 40 829 4224

Referenssihankkeet Schneider Electric Finland Oy

Kuopio-halli liikuntahalli

Kuopio-halli liikuntahalli

Kuopio

Urheilun suorituspaikat hallissa mahdollistavat yleisurheilun lisäksi eri p...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän