Airfi palkittiin vuoden start-up-yrityksenä

Päivämäärä: 8.11.2023Suomalainen Airfi on syntynyt rohkeudesta, osaamisesta ja intohimosta tehdä maailman innovatiivisimpia ja energiatehokkaimpia ilmanvaihtokoneita. 

”Päätimme mennä sieltä, missä rima on korkein”, sanoo Airfin toimitusjohtaja ja yksi yrittäjistä Izabella Lundberg.  

Vuonna 2018 perustettu Airfi on ilmanvaihtoalan edelläkävijä ja menestystarina. Yritys on kehittänyt ilmanvaihtokoneen, joka on markkinoiden energiatehokkain, poikkeuksellisen toimintavarma, kestävä ja helppo asentaa. Samalla se haastaa koko ilmanvaihtoalaa uudistumaan.

Airfin Izabella Lundberg palkittiin lokakuun lopussa EY:n Entrepreneur of The Year -kilpailussa vuoden 2023 start-up-yrittäjänä. Kyseessä on maailman arvostetuin kasvuyrittäjäkilpailu, jossa palkitaan yrittäjiä, jotka innostavat muita visiollaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan. Vuoden 2023 kilpailuun osallistui 55 suomalaista kasvuyritystä. Arvioinnissaan tuomaristo korosti Airfin hienon tuoteinnovaation lyhyessä ajassa poikimaa kaupallista menestystä.

ALAN EDISTYKSELLISIN JA ÄLYKKÄIN ILMANVAIHTOKONE

Airfi on haastanut ilmanvaihtoalan perinteiset normit ja kehittänyt alan älykkäimmän ilmanvaihtokoneen, jonka ytimessä on oma tekninen tuotekehitys ja patentoitu tekoälyä hyödyntävä teknologia. Izabella on erityisen ylpeä yrityksessä tehtävästä tuotekehityksestä.

Tuotekehitystiimin innovatiivisuus yllättää minut uudestaan ja uudestaan. Tuntuu, että siinä on vain taivas rajana. Otimme heti aluksi arkkitehdit, suunnittelijat, koneiden asentajat ja rakennuttajat mukaan kehitystyöhön. Heidän avullaan ymmärsimme, mitä asiakkaat ilmanvaihtokoneilta haluavat.”

Airfin ilmanvaihtokoneiden ominaisuudet paranevat koko ajan. Uudet ominaisuudet on myös helppo päivittää jo käytössä oleviin laitteisiin pilvipalvelun kautta.

ILMANVAIHTOKONE ON ILMASTOTEKO

Vastuullisuus on nuorelle yritykselle tärkeä asia. Se on huomioitu raaka-aineiden ja komponenttien lisäksi toiminnan jokaisessa vaiheessa.

”Meidän ilmanvaihtolaitteiden ostaminen on ilmastoteko, sillä ne ovat äärimmäisen energiatehokkaita. Lisäksi ne on suunniteltu kestämään käyttöä rakennuksen koko elinkaaren ajan”, Izabella sanoo.

Innovatiivisuus, Pohjolan ääriolosuhteissa testattu toimintavarmuus ja asennuksen helppous ovat perusta, jolla Airfi kasvaa Suomessa ja laajenee Eurooppaan. Vajaassa neljässä vuodessa yritys on valmistanut yli 50 000 tuotetta ja saavuttanut yli kymmenen prosentin markkinaosuuden Suomessa. Samalla sen liikevaihto on kasvanut yli kahdeksaan miljoonaan euroon.

”Nopea kasvu kertoo siitä, että asiakkaat luottavat meihin ja tuotteisiimme. Sen luottamuksen eteen teemme töitä joka päivä.”

Airfi on täysin suomalainen yritys, jonka tuotot jäävät Suomeen. Airfi-ilmanvaihtokoneet ja liesikuvut suunnitellaan ja valmistetaan yhtiön omassa tehtaassa Raisiossa, Turun naapurissa. Tuotteet sopivat pien-, rivi- ja kerrostaloihin, kouluihin, kauppoihin, toimistoihin ja halleihin.

https://vimeo.com/877090444/aa2218c7e8?share=copy

Referenssihankkeet Airfi Oy

Blominmäen jätevedenpuhdistamo Espooseen

Blominmäen jätevedenpuhdistamo Espooseen

Espoo

Espoon Blominmäen kallioon rakennettava ja vuonna 2022 valmistuvan Helsingi...

Opiskelija-asuntokohde Tyyssija Turku

Opiskelija-asuntokohde Tyyssija Turku

Uudisrakennus | Turku | 30 milj. €

Turun Ylioppilaskyläsäätiö rakennuttaa opiskelija-asuntokohde Tyyssijan oso...

Kerrostalot Kartanon Herra ja Rouva

Kerrostalot Kartanon Herra ja Rouva

Uudisrakennus | Turku | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, Hanke koostuu 2 rakenn...

Heka Roihuvuori kerrostalo

Heka Roihuvuori kerrostalo

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, Hanke koostuu 3 rakenn...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje