Wienerberger Oy: Tiili on pitkäikäinen julkisivuratkaisu

Päivämäärä: 24.2.2009

Lukuisien tutkimusten ja arvioiden mukaan rakennuksen julkisivu joutuu tulevaisuudessa yhä kovemmalle säärasitukselle. Toisaalta rakennettavien julkisivujen tulisi samanaikaisesti olla myös mahdollisimman energiataloudellisia, rakenteeltaan riskittömiä ja vähän huoltoa vaativia. Kaikki nämä edellä mainitut asiat huomioiden tiilijulkisivu on entistäkin vahvempi vaihtoehto rakennuksen julkisivuksi, olipa kyseessä sitten omakoti- tai kerrostalo.

Kiinteistön ylläpitäjän kannalta yhä tärkeämmäksi kriteeriksi julkisivuratkaisua valittaessa muodostuukin sen käytön aikainen huoltotarve ja kestävyys, toki ulkonäköäkään unohtamatta. Enää ei tulisi pelkästään tarkastella sitä, mikä hankintahetkellä on kaikkein halvin vaihtoehto, sillä rakentaminen ja kiinteistönhallinta ovat sijoitustoimintaa, jossa rakennuksen elinkaarta tulisi tarkastella myös tuottavuusnäkökulmasta. Tällöin kiinteistön ylläpito eli huoltotoimenpiteet, peruskorjausjaksojen tiheys ja käytön aikainen energiankulutus (=lämmitys ja jäähdytys) ovat yhä tärkeämmässä roolissa. Tiilijulkisivu on VTT:n tekemän julkisivujen elinkaaritutkimuksen mukaan 100-vuoden käyttötarkastelussa kaikkein vähiten huoltoa vaativa julkisivuratkaisu.

Tiilijulkisivu ja sen takana oleva ilmarako parantavat Helsingin teknillisen korkeakoulun tekemän tutkimuksen mukaan ulkoseinän U-arvoa jopa 10 % sen laskennalliseen arvoon verrattuna.

Ilmaraolla varustettu tiilijulkisivu on myös kosteusteknisesti erinomainen, sillä tiilen takana oleva ilmarako pitää tuuletuksensa ansiosta lämmöneristeet optimaalisen kuivina kaikissa olosuhteissa ja samalla se tekee rakenteesta kosteuden suhteen riskittömämmän ilmaraottomiin rakenteisiin verrattuna.

Tiilijulkisivu on tutkimusten mukaan myös erinomainen ääneneristäjä, olipa kyseessä liikenteestä johtuva melu tai vaikkapa lentomelualue.

Lisätietoja: Wienerberger puh. 0207 489 200
Tai oheisella informaatiopyyntölomakkeella.

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän