Helo Oy:n uusi kiukaan ohjausjärjestelmä vie saunan automaation uudelle tasolle

Päivämäärä: 24.10.2008

Kiinteistöautomaatio nousee uudelle tasolle: Helo Oy:n uusi kiukaan ohjausjärjestelmä vie saunan automaation uudelle tasolle ja säästää energiaa sekä kustannuksia

Helo Oy on ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä kehittänyt Modbus-kenttäväylään, internet-version tai PC-liitännäisenä kiukaan ohjausjärjestelmän. Uudessa kiukaan ohjausjärjestelmässä on huomioitu digitaali- ja tietotekniikan kehitys, joka mahdollistaa tarkemman säätötekniikan ja erilaisten hälytysten ja huoltokutsujen ohjelmoimisen suoraan kiukaan ohjausautomatiikkaan.

Kiinteistöautomaatiolla ohjataan kiinteistöissä jo nyt lämmitystä, valaistusta, lukitusta ja muita teknisiä toimintoja. Automaatiolla voidaan hallita yhdestä paikasta keskitetysti erilaisia teknisiä laitteita. Tavoitteena on muiden muassa säästää energiakustannuksia, lisätä kiinteistön käyttöturvallisuutta, helpottaa kiinteistön hallinnointia ja saada erilaisia mittaus- ja säätöraportteja.

Helo kiukaan ohjausjärjestelmässä on otettu huomioon sekä uusien kiinteistöjen automaatioaste että vanhojen kiinteistöjen nykytila. Uuden kiukaan ohjausjärjestelmän voi liittää myös vanhoihin kiinteistöihin, sillä se toimii myös itsenäisenä järjestelmänä, jota hallinnoidaan raporttien ja saunavuorojen viikkovuorojen osalta PC:n ja USB-liitännän kautta.

Kiukaan ohjausjärjestelmällä kulut hallintaan

Helo kiukaan ohjausjärjestelmä oppii saunakohtaisen lämpötilan viiden viimeisen lämmityskerran perusteella. Saunavuoron alkuaikatieto ja automatiikka minimoi näin kiukaan lämmitysajan. Ohjausjärjestelmään on myös mahdollista syöttää saunavuorokohtainen lämpötila, joka voi olla joko matala tai korkea asiakkaan toiveiden mukaan. Tavoitteena on saavuttaa asiakaskohtainen miellyttävä ja tasainen lämpötila saunassa ja samalla säästää energiaa.

Lämpötilanhallinta säästää myös saunan pintarakenteita ja samalla ylläpitokustannuksia sekä sähkökustannuksia. Käyttämättä jääneiden saunavuorojen poistaminen käy helposti ohjausjärjestelmässä, joten sauna ei kuluta energiaa ollessaan tyhjillään. Erillinen saunakohtainen kulutusseuranta saadaan raporttimuodossa valitulta ajalta. Näin voi tarkasti seurata yksittäisen saunan kulutusta.

Kiukaan ohjausjärjestelmästä voi ohjata huoltokutsut ja hälytykset suoraan huoltoyhtiöön ja ne on myös mahdollista ohjata esimerkiksi huoltomiehen matkapuhelimeen. Hälytyksiä voi olla esimerkiksi kiukaan ylikuumeneminen tai saunan lämpenemisajan pidentyminen.

Helo kiukaan ohjausjärjestelmän kehittelyssä on otettu huomioon muun muassa Oumanin EH-Net yhteensopivuus, joka mahdollistaa saunan hallinnoimisen internetin välityksellä normaalia selainta käyttäen tai kiinteistön sisäisen verkon välityksellä.

Uudet saunan etäkäyttöä koskevat määräykset on otettu huomioon tuotekehityksessä.

Lisätietoja Helo Oy puh. 0207 560 300 tai oheisella informaatiopyyntölomakkeella

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän