Marioff suojaa Suomen arvokirkot

Päivämäärä: 24.10.2008

Marioffin kehittämä ja toimittama korkeapaineinen HI-FOG-vesisumusprinklerijärjestelmä on ylivoimainen valinta kirkon paloturvallisuuden parantamiseen. Järjestelmän ohuet, ruostumatonta ja haponkestävää materiaalia olevat putket on helposti piilotettavissa kirkon rakenteisiin tai pinta-asennuksessa ne voidaan maalata taustan värisiksi. Myös pienikokoiset suuttimet sulautuvat taustaansa, varsinkin, kun ne voidaan pintakäsitellä tai maalata halutun värisiksi.

Keskeisen tärkeää sammutustapahtumassa tai vahinkolaukaisun yhteydessä on järjestelmän tarvitsema vähäinen vesimäärä. Näin vesi- ja keskeytysvahingot saadaan minimoitua. HI-FOG käyttää vain 10 % perinteisen sprinklerijärjestelmän vesimäärästä, silti se suojaa jopa 12 metriä korkeita tiloja. Mikäli vesilähdettä ei ole saatavilla, suurenkin kirkon suojaamiseen riittää muutaman kuution vesisäiliö. HI-FOG-järjestelmän pumppuyksikkö toimii ilman ulkopuolista energiaa, joten se on luotettava valinta kaikkiin olosuhteisiin. Kirkon suojaustaso voidaan valita yhteistyössä paikallisen pelastusviranomaisen kanssa. Täyssuojauksessa HI-FOG asennetaan kirkkosaliin, lehtereille, ullakolle, oheistiloihin, kellotorniin, ulkoseinille räystäiden tai ikkunalistojen alle, sekä mahdolliseen rossipohjaan. Kohdesuojauksessa keskitytään suurimpien paloriskien torjuntaan suojaamalla esimerkiksi lehterien alustat ja alttari.

Marioff on suojannut maailmalla satoja kirkkoja ja muita perinnekohteita, näistä ehkä merkittävimpänä Pyhän Markuksen tuomiokirkko Venetsiassa. Suomessa olemme parhaillaan suojaamassa kolmea kirkkoa ja kymmeniä muita kohteita.

HI-FOG on tyyppihyväksytty sammutusjärjestelmä nimenomaan kirkkojen palontorjuntaan. Siksi Museovirasto ja vakuutusyhtiöt hyväksyvät sen sinunkin kohteeseesi.

Lisätietoja Marioff puh. (09) 8708 5367 tai oheisella informaatiopyyntölomakkeella.

Lisää tuotteesta HI-FOG® Fire Protection

HI-FOG® Fire Protection

HI-FOG® is a pioneer and a technology world leader in water mist fire protection systems.

Fire Suppression with HI-FOG®: How Does It Work?

Lue lisää

Why HI-FOG®?

Lue lisää

Sprinkler vs HI-FOG®

Lue lisää

Esimerkkikohteita - Marioff on toimittanut satoja HI-FOG-järjestelmiä suojaam...

Lue lisää

Fire Testing and Approvals

Lue lisää

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän