TERCA Maankatetiilet Wienerbergeriltä

Päivämäärä: 15.8.2008

Puhtaita luonnontuotteita
TERCA -maankatetiilet poltetusta savesta ovat osa luontoa. Luonnon materiaalina ne sopivat harmonisesti sekä urbaaniin kaupunkimaisemaan että perinteiseen puutarhasuunnitteluun. Maankatetiilillä voit lisätä rakenteellista korostusta ja luoda ympäristöä elävöittävää tunnelmaa. Wienerbergerin TERCA maankatetiilet on valmistettu luonnon savesta ja hiekasta, joilla aikaansaadaan niiden luonnollisen rustiikki muotovaikutelma.
Ne ovat korkealaatuisia ja kestäviä. Ne pitävät hyvin värinsä ja kestävät kolhuja. Niiden pinta on helppo puhdistaa ja ne kestävät vaativissakin ympäristöolosuhteissa vuosikymmeniä.

Ekologisuus
Wienerbergerin maankatetiilillä on monia ekologisia ominaisuuksia. Niiden alhaisesta vedenimukyvystä huolimatta vain noin 37 % sadevedestä johtuu pois saumaosuuden ollessa n.10 % kivetyspeittävyydestä. Maankatetiilet parantavat tällä tavoin omalta osaltaan läheisten maa-alueiden kosteustasapainoa ja toisaalta samalla ne vähentävät pintavesiviemärien kuormitusta.
Keraamisten maankatetiilien arvo säilyy ja niiden kauneus vain paranee vanhetessaan. Puhtaana luonnontuotteena ne ovat, kuten kaikki Wienerbergerin tiilet, helposti kierrätettäviä tuotteita. Lähes kaikki on mahdollista
TERCA -maankatetiilet tarjoavat hyvän valikoiman värejä, muotoja ja pintoja – sopivia tuotteita jokaiseen makuun. Keraamiset värit ovat lämpimiä ja eläviä – olivatpa ne perinteisen punaisia, tummempia värejä kuten musta ja ruskea tai koristeellisia sinivioletin sävyisiä. Oikea ladontakuviointi terävöittää ympäristön tunnelmaa. Olipa asettelu vino-, pysty- tai tiilikuviointi, toimii se aina katseenvangitsijana. Maankatetiilet luovat parhaan tunnelman juuri silloin kun ne on ladottu ns. ei suoriin linjoihin kuten esimerkiksi aaltomaisesti, kaarevasti, pyöreästi tai vaikka erilaisiksi kuvioiksi.
Olipa pinta- ja ladontakuvio millainen hyvänsä tai olipa kivetysten sijoittelu miten vaihteleva tahansa, maankatetiilillä luot aina tunnelmaa puutarhaasi. Asennuksessa tulee kuitenkin aina huomioida katettavan alueen maaston vaihtelu sekä mahdollista olemassa oleva kasvillisuutta tulee kunnioittaa.

Trendit ja uutuudet
Viimeaikaisen tuotekehityksen ja mallien optimoinnin tarkoituksena on kehittää jokaisen toiveita ja unelmia vastaavia värejä ja malleja. Uusi trendi väreissä ja pintakäsittelyssä on “Retro” eli paluu menneisyyden tyylisuuntaukseen. Keskiaikaisille kaupungeille tunnusomainen “Old City Look” ja karakteristinen Italialainen “Mediterranean Look” voidaan nyt aikaansaada yhtä hyvin yksityisille pihoille kuin julkisille alueillekin.
Toinen tunnistettava trendi on maankatetiilien ja julkisivutiilien yhteensovittaminen niin, että rakennukset ja aukiot näyttävät yhtenäisiltä ja tyylikkäiltä.

Osa Wienerbergerin keraamisien maankatetiilien valikoimasta on saatavissa myös Suomessa.

Tutustu "TERCA Keraamiset pihatiilet" esitteeseen.

Lisätietoja: Wienerberger Oy Ab, puh. 0207 489 200 tai alla olevalla informaatiopyyntölomakkeella.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje