Champion Door Oy valmistaa rullautuvia E120-luokan palo-ovia

Päivämäärä: 26.3.2008

Champion Door Oy on saanut rullautuville kangaspalo-oville E120-luokituksen, joka tarkoittaa sitä, että ovi estää palon etenemisen yli kaksi tuntia. Ovi täyttää myös luokan EW-20 vaatimukset 1,5 metrin suojaetäisyydellä ilman sprinklerin kastelua.

Ovimalli CDF-E 120 on testattu ja koepoltettu VTT:n laboratoriossa EN 1634-1 –palokestävyysstandardin mukaan. Ovet täyttävät kaikki ko. standardille asetetut vaatimukset. Rullautuva palo-ovi liitetään sammutus- / hälytysjärjestelmään. Kun paloilmoittimelta tulee tieto palosta, ovi sulkeutuu automaattisesti. Oviin voidaan tarvittaessa lisätä oma paloilmoitinkeskus sekä savu- ja lämpötunnistimia ja –hälyttimiä. Ovissa on mukana kaikki automatiikka ja akkutoiminnot. Akkutoiminto on siltä varalta, että jos sähköt katkeaisivat, se rullautuu itsestään alas. Samalla akkuvarmistettu hätäpoistumistoiminto takaa sen, ettei kukaan jää loukkuun palo-oven taakse. Oven taakse jäänyt henkilö saa avattua oven hätäpoistumisnappia painamalla, jonka jälkeen ovi taas sulkeutuu automaattisesti. Kuva 1: Rullapalo-ovi voidaan integroida rakenteisiin huomaamattomasti.
Kuva 2: Rullapalo-ovea käytetään lisäovena kulkuovessa, se rullautuu alas palohälytyksen sattuessa.
Kuva 3: Champion Door Fire CDF-E 120 on testattu ja koepoltettu VTT:n laboratoriossa EN 1634-1 palonkestävyysstandardin mukaan.

Ongelmana on ollut tähän saakka se, että perinteisille metallista valmistetuille liukuville palo-oville ei ole tilaa – pitäisi olla erillistä seinätilaa minne avoinna oleva ovi sijoitettaisiin. Rullautuva palo-oviratkaisu piilotetaan kattorankenteisiin, missä se on piilossa omassa kotelossaan ja palohälytyksen sattuessa laskeutuu alas. Oven integrointi rakenteisiin on ideaalinen mm. museoissa, hotelleissa ja muissa sellaisissa tiloissa joissa palo-oven ei haluta erottuvan tilan sisustuksesta. Oven kotelointi on sinkittyä profiiliterästä ja sen saa myös pintakäsiteltynä eri RAL-väreihin. Tyypillisiä oven käyttökohteita ovat esim. teollisuus-, hotelli- ja liiketilojen suuret oviaukot, parkkihallit sekä lentokentät. Rullautuvan palo-oven rakenne mahdollistaa sen valmistamisen erittäin suurena, koko voi olla maksimissaan 30 m leveä ja 8 metriä korkea. Champion Door Oy on ainut kotimainen rullautuvien palo-ovien valmistaja.

Muita Champion Door Oy:n valmistamia ovituotteita ovat suuret energia-, lentokone- ja teollisuushallien kangasnosto-ovet, maatalouden ylösnousevat ja sivulleliikuteltavat pressuovet sekä liuskaverho-ovet.

Lisää tuotteesta Palo-ovet ja savuverhot

Palo-ovet ja savuverhot

Ideaalinen palo-ja savusulkuovi estää tehokkaasti palon leviämisen palo-osastosta toiseen, sulkuovi raullautuu alas suojakotelosta palo- tai savuhälytyksen sattuessa.

Palorullaovi - (malli CDF-E120)
Ideaalinen palo-ja savusulkuovi estää tehokkaasti palon leviämisen palo-osastosta toiseen. Lasikuitu ja teräslankavahvisteinen kangas rullautuu alas suojakotelosta palon / savuhälytyksen sattuessa.

CDF-E 120 oveen voidaan tarvittaessa lisätä oma paloilmoitinkeskus ja savu- ja lämpöilmaisimia/hälyttimiä. Ovi voidaan asentaa sprinklerijärjestelmän läheisyyteen. Champion Door Fire, CDF-E 120 on testattu ja koepoltettu VTT:n laboratoriossa EN 1634-1 palonkestävyys-standardin mukaan. Tuote täyttää kaikki sille asetetut vaatimukset ja ylittää kaikki luokan E 120 vaatimukset. Ovi täyttää myös luokan EW-20 ilman sprinklerin kastelua, suojaetäisyydeltä 2m. Oven EW luokka on 30.

Lasikuitu ja teräslankavahvisteinen hopeanharmaa kangas painaa 690 g /m2. CDF-E 120 kankaan metallikotelot on kirkkaaksi sinkittyä profiloitua metallia. Ne saadaan myös pintakäsiteltynä eri väreihin (RAL).

Champion Door Oy - Rullautuvat palo-ovet ja savuverhot esite

Lue lisää

Champion Door Oy - Rullautuvat palo-ovet ja savuverhot RT-kortti

Lue lisää

Champion Door Fire - Palo-ovet ja savuverhot

Lue lisää

Champion Door Fire - Video

Lue lisää

Asentamillamme kangasnosto-ovilla ja -seinillä on kahden vuoden takuu! Vuosih...

Lue lisää

Katso Champion Door virtuaaliesite

Lue lisää

Tutustu Champion Door referenssit kohdekuviin.

Lue lisää

FIRESCREEN® Smoke

Lue lisää

FIRESCREEN® Temperature (EI30-120)

Lue lisää

FIRESCREEN® Radiation (EW 30-120)

Lue lisää

Referenssihankkeet Champion Door Oy

Kotikortteli Kalasatama

Kotikortteli Kalasatama

Uudisrakennus | Helsinki

Vanhalle satama-alueelle, Itäväylän kupeeseen Helsingin Kalasatamaan on valmi...

OP Vallila

OP Vallila

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Siinä se nyt on koko komeudessaan, valmiina ja viimeisteltynä. Vaikka OP Ryhm...

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän