Ruukki lisää rakentamisen nopeutta ja turvallisuutta teknologiainnovaatioilla

Päivämäärä: 14.9.2007

Ruukki tuo markkinoille ratkaisukokonaisuuden, joka nopeuttaa ja tehostaa monikerroksisten toimisto- ja liiketilojen rakentamista. Useita rakennusteknisiä innovaatioita sisältävä kokonaisuus parantaa myös työmaiden turvallisuutta. Ratkaisukokonaisuus sisältää monikerroksisen toimisto- tai liikerakennuksen perustukset, rungon ja julkisivurakenteet.

Innovaatioista merkittävimpiä ovat uudet perustusratkaisut, joiden ansiosta rungon pystytys voidaan aloittaa nykyistä huomattavasti aikaisemmin. Sekä paaluperustuksiin kehitetty teräksinen paaluantura että kalliopohjalle kehitetty teräsperustus vähentävät suunnitteluun tarvittavaa aikaa, ja niiden asentaminen on nopeaa.

Rakennusaika lyhenee, koska runkorakentaminen voi alkaa heti perustusten asentamisen jälkeen ja valutyöt voidaan hoitaa myöhemmin. Runkorakentamista nopeuttaa muun muassa uusi reunapalkkiratkaisu, joka yksinkertaistaa reunavaluja ja julkisivuelementtien kiinnitystä. Rakentamisen aikana tarvittavat turvakaiteet kiinnitetään reunapalkkeihin jo ennen palkkien asennusta, mikä lisää rakentajien turvallisuutta. Ruukin uusi toimituskokonaisuus

Paaluanturaperustuksen, teräsrungon ja julkisivut sisältävä pilottikohde on Helsingin Ruoholahteen rakennettavan Technopoliksen ensimmäinen vaihe. Teknologia-alan yrityksille valmistuvan 27 200 m2:n toimistotalokokonaisuuden rakennustyöt alkavat kesällä 2007.

Technopoliksen toimitusjohtaja Pertti Huuskonen uskoo uuden rakennusteknologian etuihin: "Teknisesti korkeatasoiset ja laadukkaat toimintaympäristöt ovat Technopoliksen asiakkaille hyvin tärkeä asia. Lisäksi arvostamme suuresti toteutuksen nopeutta kohteissamme. Ruukin kehittämät innovaatiot avaavat meille uusia mahdollisuuksia asiakaspalvelussamme, ja siksi halusimme olla ensimmäisenä hyödyntämässä tätä erinomaista teknologiaa."

Tutustu Ruukin Uutishuoneeseen.

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän