Asutomessut Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan asuntomessut järjestettiin 13.7.-12.8.2007. Asuntomessualue sijaitsee Harvoilanmäellä noin neljä kilometriä keskustasta itään Ruununmyllyn kaupunginosan läheisyydessä. Alueen liepeillä on myös vanha Kruununmylly, johon asuntomessukesänä avattiin kahvila ja ravintola. Harvoilanmäki aloitti Siirin kaupunginosan rakentamisen. Uuteen kaupunginosaan on arvioitu muuttavan aluksi noin 300 asukasta. Asukasmäärän on ennustettu nousevan 1900 henkeen.

Messuille oli tutustumista varten rakennettu 37 omakotitaloa, neljä kytkettyä pientaloa, seitsemän paritaloa sekä viisi kerrostaloa. Rakennuttajina oli yksityisiä henkilöitä, talotehtaita sekä rakennusliikkeitä. Alueen talot on tehty vaihtelevista materiaaleista. Niiden ulkonäkö vaihtelee perinteisistä moderniin. Osa taloista on harja-, osa pulpetti- tai aumakattoisia. Messujen järjestäjinä toimivat Hämeenlinnan kaupunki ja Osuuskunta Suomen Asuntomessut. Messujen avulla kaupunki haki uusia asukkaita, yrittäjiä ja turisteja.

Teema

Teemana oli suunniteltu, perheen tarpeet huomioon ottava luonnonläheisyys ja yhteisöllisyys. Kantavana ideana oli rakentaa hämäläinen kyläraitti, jonka varrelle talot rakennettiin katuun kiinni. Talojen julkisivuja yhdistävät aidat, jotka sovitettiin yhteensopiviksi värein ja materiaalein. Monet taloista oli sisustettu ammattivoimin. Tavoitteena oli luoda tunnelmallinen katutila. Samoin asuinalue ja luonto pyrittiin yhdistämään harmoniseksi kokonaisuudeksi. Pääraitit Honkarinne ja Kaskikaarre on kestopäällystetty. Kummallakin puolella katua kulkee reunakivin korotetut jalkakäytävät. Katujen keskivaiheille tehtiin luonnonkivistä katetut aukiot.

Messualue

Messupolku on kevyen liikenteen reitti, joka toteutettiin sorapintaisena ja osin heinää kasvavana muistona alueen entisestä käytöstä. Messualueelle sijoitettiin neljä puistoa, joista jokaisella on oma profiilinsa. Kivenkolo on pieni luonnonmukainen kivikko, jonka alueella on tavoitteena säilyttää sammaloitunut kivikko ja aluskasvillisuus. Kortteenpuisto sijaitsee keskeisellä paikalla, koska se toimii leikkipuistona. Hiirenportaanpuisto jakautuu kolmeen eri kasvillisuusalueeseen. Sen valoisa rinne sopii mainiosti eväsretkien pitoon. Suurin viheralueista on Harvoilanmäen puisto, jonka korkeimmalle kohdalle on pystytetty ympäristötaideteos nimeltä Punainen aurinko.

Oheiskohteet

Hämeenlinnan asuntomessujen oheiskohteena oli Kruununasunnot Oy:n hallinnassa oleva ja Linnankasarmilla sijaitseva asuinrakennus Vanajaveden äärellä. Perusparannuskohteena ollut 1880-luvun hirsitalo on aiemmin toiminut puolustusvoimien virka-asuntona. Näyttelyhuoneisto oli sisustettu ajan tyylin mukaisesti. Näytteillä oli myös 1913 rakennetussa talossa entisöity porraskäytävä taideteoksineen. Tämä oheiskohde oli niin suosittu, että kävijöitä oli kaikkiaan 23 500. Samalla alueella sai tutustua laiturin päälle rakennettuun rantasaunaan.

Toinen oheiskohde esitteli, miten kerrostaloon on mahdollista rakentaa jälkikäteen hissi. Hanke toteutettiin Kone Hissit Oy:n ja Kiinteistöliiton yhteistyönä. Tarjolla oli myös tietoa taloyhtiön kuntotodistuksesta, energiatehokkuudesta, väestönsuojista sekä vanhusten opastuksesta.

Kuva: MTV3


Liitetyt tuotteet: Warmia lattialämmitys

Warmia lattialämmitys

Warmia-lattialämmitys edistää asuntojen energiatehokkuutta patentoitujen teknisten ratkaisujen ansiosta sekä huomioi myös askeläänien minimoimisen.

Warmia toimitti Hämeenlinnan Asuntomessuille lattilämmitysratkaisut.
RPT SMART tehostaa ja nopeuttaa jokapäiväistä työntekoasi. RPT SMARTin kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista.
RPT SMART

Lisää tuotteita Warmia Oy

Lattialämmityskomponentit

Lattialämmityskomponentit

Warmian käyttämän jakotukin meno- ja paluuveden runkolohkot ovat 1″ suuruisia...


Kerrostaloratkaisut

Kerrostaloratkaisut

Warmian toteuttama huoneistokohtainen suunnittelu ja tarkoitukseen soveltuvat...


Coolia vesikiertoinen kattojäähdytysjärjestelmä

Coolia vesikiertoinen kattojäähdytysjärjestelmä

Coolia-vesikiertoinen kattojäähdytysjärjestelmä on uusi, moderni tapa toteutt...


Sulanapitojärjestelmä

Sulanapitojärjestelmä

Warmian sulanapitojärjestelmä pitää niin pienet kuin suuretkin ulkoalueet s...


Referenssihankkeet Lisää referenssejä yritykseltä Warmia Oy

Olkiluodon ydinvoimala

Olkiluodon ydinvoimala

Eurajoki

Olkiluodon ydinvoimalaitos sijaitsee Olkiluodon saarella Eurajoella Länsi-S...

Uusi Ylioppilastalo Helsingissä

Uusi Ylioppilastalo Helsingissä

Helsinki

Uusi ylioppilastalo (ruots. Nya studenthuset), alkuperäiseltä nimeltään Osa...

Opiskelija-asuntokohde Tyyssija Turku

Opiskelija-asuntokohde Tyyssija Turku

Uudisrakennus | Turku | 30 milj. €

Turun Ylioppilaskyläsäätiö rakennuttaa opiskelija-asuntokohde Tyyssijan oso...

Kalasataman terveys- ja hyvinvointi keskus TEHYKE Helsinkiin

Kalasataman terveys- ja hyvinvointi keskus TEHYKE Helsinkiin

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Kalasatamassa rakennetaan uutta Helsinkiä. Uudenlainen ja uniikki on myös lok...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän