Sujuvuutta sisäänkäyntiin kuraeteisen suunnittelulla

Päivämäärä: 6.11.2015

Sujuvuutta sisäänkäyntiin kuraeteisen suunnittelulla

Kiinteistöjen sisäänkäynneissä ja eteisissä käytännöllisyys kohtaa edustavuuden, joten ne vaativat erityisen tarkkaa suunnittelua. Nämä kohteet joutuvat kestämään myös kovaa kulutusta etenkin syksystä kevääseen, kun ulkotiloista kantautuu esimerkiksi kuraa, tiesuolaa ja hiekkaa. Ilman toimivaa liankeräystä nämä partikkelit kantautuvat eteisestä eteenpäin ja lisäävät kiinteistön lattiapintojen kemiallista ja mekaanista kulutusta merkittävästi.

Pienemmät siivouskustannukset

Tehokkaimmin lika ja kura pysähtyvät jo ulko-ovelle, jos sisäänkäynti on varustettu sakka-astialla varustetulla keräysaltaalla, joka katetaan askellusta tai ajoa kestävällä teräsritilällä. Kaivolla varustettuna kura-altaan päällä voidaan pestä niin lastenvaunujen, rollaattorien ja polkupyörien renkaat, kuraiset saappaat, lemmikkieläinten jalat, autojen renkaat kuin puutarhanhoitovälineet.

Skaalautuu kaikkiin kokoihin

Asiakaskunnan toiveisiin pohjautuen Kavika Oy on kehittänyt liankeruuratkaisun, joka skaalautuu kaikenkokoisiin eteisiin ja sisäänkäynteihin. Kurasyöppö® on erityisen tarpeellinen kohteissa, joissa jalankulku- tai pyöräliikennettä on merkittävästi, jolloin likaa kertyy erityisen paljon. Yleisiä asennuskohteita ovat kerrostalot, päiväkodit ja palvelutalot, suurkeittiöt sekä kaupan ja teollisuuden keskittymät. Kavika Oy toteuttaa Kurasyöpön koon ja ritilän asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Kurasyöpön ja kaivon yhdistelmässä kaivo hitsataan vedenpitävästi altaan pohjaan. Pönttökaivossa on tilavuudeltaan noin kahdeksanlitrainen irrotettava sakka-astia. Kaivon poistoputki on Ø 75 / 110 mm:n muhviin sopiva. Poistoputki lähtee vaakaan tai pystyyn. Suunta on normaalisti lyhyen sivun suuntainen (poisto pitkältä sivulta), mikäli tilatessa ei toisin mainita.

Erikoistilauksesta kaivoon voidaan hitsata liitynnät DN-32- tai DN-50-putkelle esimerkiksi pesukonetta tai toista allasta varten. Putkien korkomitoissa on huomioitava, että sivuliitäntöjä varten altaan ja kaivon väliin hitsataan usein korokerengas (yleensä 150 mm).

Kurasyöpön vedeneristäminen on laboratoriotestattu NKB-tuotesäännön nro 17 mukaan. Kurasyöppö tiivistyy täysin vedenpitävästi lattian vedeneristykseen ja Upovieser-lattiakaivoon.

Referenssihankkeet Kavika Oy

Lastensairaala

Lastensairaala

Uudisrakennus | Helsinki | 175,00 milj €

Uusi lastensairaala on valmistunut rakennuksena ja taloteknisesti. Ensimmäise...

Päiväkoti Aada ja leikkipuisto Ida Helsinkiin

Päiväkoti Aada ja leikkipuisto Ida Helsinkiin

Uudisrakennus | Helsinki | 6,3 milj. €

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa päiväkodit, seimet, paikkakunnalla ...

Sairaala Nova

Sairaala Nova

Uudisrakennus | Jyväskylä | 411,2 milj. €

Keski-Suomen uusi keskussairaala, Sairaala Nova, valmistuu syksyllä 2020. Nov...

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän