Miksi käyttäisin Weberin lattiatasoitteita?

Päivämäärä: 27.10.2017

Lattiatasoitteemme ovat matala-alkalisia

Vietämme keskimäärin yli 90 % ajastamme sisätiloissa. Siksi sisäilman laatu on terveytemme kannalta erittäin tärkeä asia. Useat tutkimukset osoittavat, että sisäilman laatu voi olla kiinni vain viiden millimetrin matala-alkalisesta lattiatasoitekerroksesta. Se estää lattiapäällysteessä ja liimassa olevien orgaanisten aineiden hajoamisen haitallisiksi päästöiksi.

Vähintään viiden millimetrin kerros matala-alkalista tasoitetta betonin päällä on kuin edullinen vakuutus. Vain muutaman euron neliökustannuksella se suojaa tehokkaasti sisäilmaongelmilta koko rakennuksen käyttöiän, kun muistetaan huolehtia myös betonin kosteudenhallinnasta.

Betonin kosteudenhallinta on tärkeä edellytys hyvälle sisäilmalle, mutta se ei yksin riitä. Tutkimusten mukaan esimerkiksi muovimatoissa käytetyt pehmittimet eivät kestä betonin korkeaa alkalisuutta eli emäksisyyttä. Ne reagoivat alkalisen kosteuden kanssa muodostaen sisäilmaan haitallisia päästöjä. Matala-alkalinen tasoitekerros betonin päällä on tehokas suoja, joka estää alkalien nousun ja pääsyn kosketukseen pintamateriaalien kanssa.

Betonin pH on noin 13, eli se on pH-asteikolla hyvin voimakkaasti emäksinen. Betoni on jopa yhtä emäksistä kuin viemäreiden avaamiseen käytetty Kodin putkimies. Tasoitteen pH:n tulee olla alle 11, jotta se on matala-alkalinen ja suojaa tehokkaasti sisäilmaongelmilta.

Kaikki Weberin valmistamat tasoitteet ovat olleet jo lähes 30 vuoden ajan matala-alkalisia. Niiden pH on noin 10,5, mikä on lähellä tavallisen käsisaippuan pH:ta.

Saat kerralla valmista

Lattiatasoitteidemme työstöominaisuudet ovat erinomaisia, kuten leviävyys tai muokattavuus esim. kallistusten teossa. Valitsemalla Weberin lattiatasoitteen säästät aikaa ja työtä.  Tasoitekerrosta ei tarvitse mm. jälkihoitaa kostuttamalla. Lattiatasoitteemme täyttävät lattiapäällystevalmistajien tasaisuusvaatimukset.

Lattiatuotteidemme valinta on helppoa

Weberin uudistuneet käsilattiatasoitteet ovat nyt helpommin valittavissa. Selkiytynyt tuotevalikoima, tuotteen valintataulu sekä nettisivuillamme oleva valintatyökalu helpottavat oikean tuotteen löytämisessä.  Valikoimistamme löytyvät helposti leviävät tasoitteet, tasoitteet täyttöihin ja kaatoihin sekä viimeistelyyn ja korjaukseen.

Tasoitteemme voidaan pinnoittaa nopeasti ilman pelkoa kosteusriskeistä

Nopeasti kuivuvat lattiatasoitteet nopeuttavat rakentamista, koska ne voidaan pinnoittaa huomattavasti nopeammin kuin tavanomaiset tasoitteet tai betoni. Kuivumisolosuhteista riippumatta alle sentin paksuinen pikatasoitekerros kuivuu pinnoituskuivaksi jopa vuorokaudessa ja paksumpi tasoitelattia noin sentin päivässä, kun betonilattian kuivuminen vaatii jokaista senttiä kohti hyvissäkin olosuhteissa vähintään viikon eli yhteensä useita kuukausia.

Weberin lattiatasoitteiden nopea kuivuminen perustuu optimoituun sideainejärjestelmään, joka sitoo lähes kaiken veden jo kemiallisessa kovettumisreaktiossa.

Koska Weberin nopeasti kuivuvissa lattiatasoitteissa haihdutettavan veden määrä on pieni, sen haihduttamiseen tarvittava aika on lyhyt – kerrospaksuudesta ja olosuhteista riippuen tunneista joihinkin vuorokausiin. 

Kun haihtuminen on pientä, sisäilman kosteus ei nouse. Tällöin muidenkin rakenteiden kuivuminen nopeutuu ja rakentamisen aikainen kosteudenhallinta tehostuu. On tärkeää varmistaa, että betonialusta on riittävän kuiva ennen tasoitus- ja päällystystöitä. Tasoitekerros ei kuitenkaan hidasta betonin kuivumista.

Nyt Weberiltä on saatavissa myös Weber.floor Kosteudenhallintapalvelu, jolla lattian kuivuminen pinnoituskuivaksi voidaan varmistaa langattomasti luettavilla kosteusantureilla, jotka on sijoitettu tasoitekerroksen sisään.  Näin rakentamista voidaan nopeuttaa turvallisesti ilman pelkoa kosteusriskeistä.

Tasoitteemme ovat turvallisia ja ympäristöystävällisiä

Weberin tuotteilla on sertifioitu EPD- ympäristöseloste mm. ensimmäisinä lattiatasoitteina Suomessa. Lattiatasoitteemme ovat tutkittuja ja turvallisia, Suomessa valmistettuja.  Niillä on EC 1 plus luokitus ja ne on luokiteltu Sisäilmasto ry:n laatimien luokitusohjeiden mukaan parhaaseen M1 luokkaan.

Referenssihankkeet Saint-Gobain Finland Oy - Weber

Haltia - Suomen luontokeskus

Haltia - Suomen luontokeskus

Uudisrakennus | Espoo | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kultturitalot, paikkakunnalla Espoo...

Airport Plaza Halo

Airport Plaza Halo

Uudisrakennus | Vantaa | Yli 10 milj.EUR

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa toimistotalot, paikkakunnalla Vanta...

Airport Plaza Hehku

Airport Plaza Hehku

Uudisrakennus | Vantaa | Yli 10 milj EUR

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa toimistotalot, paikkakunnalla Vanta...

Paroni ja Pehtoori AsOy

Paroni ja Pehtoori AsOy

Uudisrakennus | Espoo | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, paikkakunnalla Espoo. ...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän