Miellyttävät ja leppeät löylyt BWT-kiukaalla

Päivämäärä: 9.4.2019

TylöHelon BWT-tekniikalla varustettu sähkökiuas tekee saunomisesta entistä miellyttävämmän. Saunoja voi valita itselleen sopivimmin lämpötilan ja kosteuden. BWT on energiatehokas ja siten myös ympäristöystävällinen valinta.

Missä voikaan rentoutua arjen kiireen keskellä paremmin kuin saunan lauteilla. Löylynautinto saattaa kuitenkin jäädä haaveeksi, jos sauna on kovin kuuma ja kuiva.

TylöHelon vientijohtaja Jan Björkbom toteaa tämän olevan tuttua esimerkiksi hotelleissa, joissa sauna on koko päivän päällä. Jo iltapäivällä lauteet ovat kuumat ja ilman suhteellinen kosteus on nolla. Löylynheitostakaan ei ole avuksi, koska se on monessa paikassa kielletty.

– Tämänkaltaiset kokemukset olivat lähtökohtana BWT-tekniikan kehittämiselle. BWT:n ansiosta saunan lämpötilan ja kosteuden suhde on sopiva, joten olosuhteet pysyvät miellyttävinä. Saunoja voi viihtyä lauteilla pitkään ja nauttia olostaan.

BWT-tekniikalla varustettujen sähkökiukaiden valikoimassa on valinnanvaraa sekä yksityis- että ammattikäyttöön, kuten kylpylöihin, hotelleihin ja kuntosaleille. BWT-tekniikka sopii TylöHelon eri kiuasmalleihin, niin seinälle kuin lattialle asennettaviin kiukaisiin.

BWT on lyhenne sanoista Bio Water Technique.

Vähän kuumuutta, lisää kosteutta

BWT-laite on Jan Björkbomin mukaan yksinkertainen asentaa ja helppo käyttää.

– Kiukaan keskelle, lämpövastusten väliin asennetaan vesisäiliö ja sen ympärille asetellaan tavalliseen tapaan kiuaskivet. Säiliö täytetään vedellä ja sauna kytketään päälle, jos haluaa hetimiten löylyihin.

BWT:n ansiosta saunaan on mahdollista mennä jo 20–25 minuutin kuluttua, kun ennen on pitänyt odottaa vajaa tunti. Lisäkosteuden myötä on myös mahdollista alentaa kiukaan lämpötilaa.

– Esimerkiksi BWT-kiukaan lämpötilan ollessa 50–55 astetta on ilman suhteellinen kosteus 60 prosenttia, mikä lisää lämmön tuntua. Tämä vastaa noin 75 astetta tavallisessa saunassa. Näin ollen BWT-teknologia mahdollistaa sen, että lämpötilaa voi laskea 15–20 astetta saadakseen saman löylyn kuin aikaisemmin.

– Lisäkosteuden vuoksi saunassa on mukava hengittää, koska ei ole tukalan kuuma. Lauteilla viihtyy pitkään ja siitä nauttii koko perhe. Löylyvettä ei tarvitse välttämättä heittää. Toki saunassa voi ottaa niin halutessaan ärhäkkäätkin löylyt.

BWT on myös ilmastoystävällinen ratkaisu.

– Sähköä säästyy, kun kiukaan ei tarvitse olla ennen löylyyn menoa niin kauan päällä kuin aikaisemmin. Lisäksi kiukaan lämpötilan lasku vähentää energiankulutusta.

BWT-kiuas on saunan puumateriaaleille hellempi kuin tavallinen kiuas.

– Peruskosteus pysyy tasaisena koko saunomisen ajan. Pinnat eivät siten kuivu niin kuin tavallisessa saunassa, jossa löylyvesi kosteuttaa vain hetkittäin.

Ammattikäytössä oleviin BWT-kiukaisiin asennetaan kaksi säiliötä. Niiden vedensyöttö toimii automaattisesti.

Yksilölliset löylyt

BWT-kiuas avaa mahdollisuuksia luoda oman yksilöllisen saunatunnelman.

– Jos haluaa käyttää saunatuoksuja, laitetaan tipat vesisäiliöön. Tuoksu vapautuu pehmeästi ja miellyttävästi toisin kuin löylyveteen lisätyt tuoksut, jotka päätyvät kiuaskiviin.

Yksi tapa on asettaa suolakivi vesitankin päälle, jolloin ilmaan vapautuu kosteuden mukana suolaa.

– Luonnonsuolalla on lähes lääkkeenomainen vaikutus. Kokemusten mukaan suolakiven käytöstä hyötyvät astmaatikot ja henkilöt, joilla on kuiva tai herkkä iho.

TylöHelon Jan Björkbom pitää kaiken kaikkiaan tärkeänä, että saunakulttuuri elää yhä vahvana.

– Saunassa voi unohtaa arjen kiireet ja paeta stressiä. Lisäksi saunomisella on todettu olevan terveyteen liittyviä hyviä puolia.  Tavoitteena on, että ihmiset kävisivät edelleen saunassa 1-2 kertaa viikossa. Tämän vuoksi kehitystyömme TylöHelolla jatkuu.

 

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän