Kylpyhuoneessa isojen laattojen paras kaveri on suihkukouru

Päivämäärä: 15.9.2017

Suihkukourut ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana löytäneet tiensä suomalaisten kylpyhuoneisiin. Perinteiset lattiakaivot ovat menettäneet suosiotaan, kun laatoituksessa on siirrytty pois 10x10 senttimetrin kokoisista neliölaatoista. Suihkukourut sopivat mainiosti yhteen isojen laattojen kanssa, sillä kapea kouru on helppo sijoittaa laattojen väliin. Eleettömän tyylikkään Geberit CleanLine -suihkukourun etuja ovat asennuksen selkeys, materiaalien kestävyys ja vaivaton puhdistus. Kourun voi asentaa seinän viereen tai keskelle suihkutilaa. Uudiskohteiden lisäksi suihkukouru sopii useisiin remonttikohteisiin, esimerkiksi ammeen tilalle rakennettavaan suihkuun.

– Isojen kylpyhuonelaattojen suosiosta on seurannut, että uudiskohteen rakentajat valitsevat nykyään useimmiten suihkuunsa lattiakaivon sijaan suihkukourun. Kapea kouru on helppo sijoittaa laattojen väliin tai seinän viereen, jolloin lattiapinnat pysyvät ehjinä ja rauhallisina. Lattiaan saadaan näin kauniit kaadot, kertoo Susse Stavenhagen LVI Juhani Niemi Oy:stä.

– Ihmiset haluavat panostaa kylpyhuoneisiinsa, ja niihin halutaan luoda Spa-tunnelmaa. Ratkaisuissa mietitään paitsi toimivuutta myös esteettisyyttä, Stavenhagen jatkaa.

Geberit CleanLine -suihkukourussa suihkun lattiakaivosta jää näkyviin vain halutun mittainen kapea, teräksenvärinen viiva. CleanLinen muotoilu on kaksiosainen. Lattiaan näkyviin jää harjatusta teräksestä valmistettu kapea keräinprofiili, joka ohjaa veden ja lian viemäriin. Sen alla keskellä on vesilukko ja viemärielementti.

– CleanLine-suihkukourun rakenne on suunniteltu niin, että lika huuhtoutuu kourusta hygieenisesti pois, eikä vesi jää seisomaan. Kouru puhdistaa samalla itseään. Kaivon huolto on yksinkertaista. Keräimessä on keskellä kansi, jonka alle on kiinnitetty kampamainen hiussihti. Se kerää lian ja hiukset tehokkaasti itseensä. Näin viemäri ei pääse tukkeutumaan, eikä hiuksia tarvitse kaivella viemäristä. Pienikokoisen sihdin voi helposti tyhjentää ja huuhdella puhtaaksi, opastaa Geberitin markkinointikoordinaattori Kati Laakso.

CleanLine-suihkukourua valmistetaan 900 ja 1300 millimetrin pituisena. Koska keräinprofiilin voi leikata asennuksen yhteydessä kohteeseen sopivaksi, suihkukourun pituuden voi itse valita. Vesieristyslaippa on kiinnitetty tehtaalla kiinteäksi osaksi viemärielementtiä, mikä vähentää asennuksen työkuormaa ja varmistaa vesieristyksen tiiviyden.

– CleanLine on yhtä mutkaton asentaa kuin perinteinen lattiakaivo. Asentajat ovat kiitelleet helppoa asennusta, sillä se säästää työmaalla aikaa ja rahaa. CleanLine soveltuu sekä uudisrakentamiseen että useimpiin remonttikohteisiin, esimerkiksi jos ammeen tilalle halutaan rakentaa suihku. Remontissa lattiaa ei tarvitse suihkukourun kanssa jyrsiä yhtä paljon kuin perinteisen lattiakaivon. Tämä on kiinnostanut linjasaneerauksia suunnittelevia isännöitsijöitä, toteaa Laakso.

Referenssihankkeet Geberit Oy

Koskikeskuksen peruskorjaus

Koskikeskuksen peruskorjaus

Korjaus | Tampere | 38,00 milj €

Koskikeskus sijaitsee Suomen kakkos-talousalueen, Tampereen, ydinkeskustassa....

Ylöjärven ABC

Ylöjärven ABC

Uudisrakennus | Ylöjärvi | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa huoltoasemat, paikkakunnalla Ylöjär...

Helsingin Messukeskus laajennus

Helsingin Messukeskus laajennus

Laajennus | Helsinki | Ei tiedossa

Laajennuskohde rakennustyyppiluokassa näyttelytilat, paikkakunnalla Helsinki....

Forssan Prisma

Forssan Prisma

Uudisrakennus | Forssa | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa liiketalot, paikkakunnalla Forssa. ...

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän