Kastorin uudet CE-määräykset täyttävät puukiukaat

Päivämäärä: 3.6.2013

Uudet CE-määräykset puukiukaissa (Standardi SFS EN-15821) tulevat voimaan 1.7.2013 ja Kastorin uudet CE-määräykset täyttävät Karhu ja Saga –malliston puukiukaat ovat saatavana jo nyt. Uusi mallisto tulee korvaamaan nykyisen puukiuasmalliston.

Kiukaiden ulkonäkö tulee säilymään ennallaan mutta teknisiä ominaisuuksia on muutettu uusia määräyksiä vastaaviksi.

Uudessa mallistossa polttotekniikka tulipesässä on tehokkaampi ja ottaa enemmän lämpöä talteen, tuli palaa puhtaammin ja tehokkaammin, hyötysuhde on 69 – 73 %. Kiukaista lähtevien savukaasujen maksimilämpötila ei ylitä 600 °C (ennen yli 700 °C) ja kiukaat ovat yhteensopivat T-600 piippuluokituksen kanssa.

Uudessa mallistossa kiukaiden materiaalia on myös vahvistettu, mikä näkyy mm. kiukaan ominaispainon kasvussa. Tämä varmistaa kiukaan pitkän käyttöiän.

Uudessa kiukaassa on kestävä tulipesä, sillä sen takaseinään on rakennettu vahvistava ilmakanava, joka syöttää paloilman tulipesän yläosaan. Myös Kastorin kiukaista tuttu Coanda efekti, joka kuumentaa kiuaskivet kuumalla ilmalla on säilytettu uudessa mallistossa.

Kiukaan tehot (kW) ovat kasvaneet ja lisäksi uuden kiukaan tulipesän kannen vahvuus on kasvanut 6 millimetristä 8 millimetriin. Kiukaiden suojaetäisyydet ovat myös pienentyneet, suojaetäisyydet sivulla ja takana ovat nykyisin 400 mm (ennen 500 mm).

Kastorin uudet puukiukaat ovat saatavana jälleenmyyjiltämme kautta maan

Lisätietoja: Helo Oy, p. 0207 560 300 ja nettisivuillamme www.helo.fi

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän