Roslagen WC Mäntsälän Hunttijärvellä sijaitsevalla kesämökillä

Asiakaskertomus, Roslagen WC

"Rakensin kesämökin Mäntsälään Hunttijärven rantaan vuonna 2000. Halusin mökille kaikki mukavuudet, mutta vesivessa evättiin, vaikka hakemuksessa oli umpisäiliö. Perusteluna ympäristöhenkilöillä oli, että hakkaan kuitenkin säiliön pohjaan reikiä, tai pumppaan jätevedet maastoon?? Vastasin ehdotuksiin, että sehän olisi rikos!! jonka jälkeen joku ympäristö pomo ympäristökeskuksesta ehdotti, että pumppaan jätevedet 40 m. korkealle mäelle umpisäiliöön. Siellähän on meidän pohjavesivaranto, ihmettelin?

Väsyin turhaan yhteydenottoon ja laitoin polttavan sähkövessan. Se toimi aluksi hyvin, kunnes vastukset alkoivat putoilemaan säiliöön. Syynä oli liian pitkä savuputki (4m.) joten laite kuumeni liikaa. Ostaessani laitteen, niin ohjeessa oli maksimi savuputken pituus 4m. joten asensin laitteen. Loppujen lopuksi kyllästyin jatkuvaan korjaamoon vientiin ja kalliiseen ylläpitoon. Vuotuiset kulut olivat polttopussien kanssa yli tuhat euroa vuodessa.

Vuonna 2018 löysin netistä Roslagen alipaine wc:n. Innostuin laitteesta, koska se kulutti vain ½ l. vettä/ käyttökerta. Suunnittelin säiliön asennuksen lämpimään vesitiiviiseen huoneeseen. Tein suunnitelman ja hain rakennuslupaa Mäntsälän rakennusvalvonnasta ja Keski-Uudenmaan Ympäristökeskukselta. Sain ystävällisen vastaanoton molemmilta viranomaiselta. Tein hakemukset ja vastaus oli myönteinen. Sain luvan toteuttaa järjestelmän.

Nyt laite on ollut käytössä 2 1/2 vuotta ja toimii moitteettomasti. Tyhjennysväli on kerran vuodessa, joten 3000 l. umpisäiliö riittää hyvin. Olen pitänyt kirjaa veden kulutuksesta ja keskiarvo on ollut 4 l /vrk. eli n. 1500 l. vuodessa."

Hannu Lindberg, Mäntsälä

Liitetyt tuotteet: Roslagen WC- järjestelmä

Roslagen WC- järjestelmä

Alipaine-WC omakoti- ja vapaa-ajan kiinteistöille

Roslagen WC-järjestelmän käyttö ei vaadi opettelua uusille tavoille. Se toimii aivan kuin normaali WC, ainoastaan tekniikka eroaa. Jokaisen huuhtelun yhteydessä viemäriputkisto tyhjenee täysin märkäimurin avulla, WC-vedet imeytyvät umpisäiliöön. Alipainetekniikan ansiosta veden kulutus vähenee huomattavasti ollen huuhtelua kohden ainoastaan noin 0,5 litraa. Tämä on erittäin pieni määrä verrattuna normaaliin säästeliäästi vettä käyttävään WC-istuimeen, jonka kulutus on 3 - 6 litraa per huuhtelu. Tuloksena on harvemmat umpisäiliön tyhjennysvälit, joka merkitsee kustannusten ja ympäristön säästöä.

RPT SMART tehostaa ja nopeuttaa jokapäiväistä työntekoasi. RPT SMARTin kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista.
RPT SMART

Lisää tuotteita Fann Ympäristötekniikka Oy

IN-DRÄN biomoduuli

IN-DRÄN biomoduuli

IN-DRÄN kehitettiin Yhdysvalloissa 1970-luvulla ja ensimmäiset järjestelmät a...


IN-DRÄN Plus

IN-DRÄN Plus

IN-DRÄN-moduuli koostuu laskostetusta kuitukankaasta, johon biokerros muodost...


Pienpuhdistamo

Pienpuhdistamo

Järjestelmä soveltuu omakotitalo tai mökki käyttöön FANN pienpuhdistamosta o...


Saostussäiliöt

Saostussäiliöt

Saostussäiliöt kaikille jätevesille.FANN on lanseerannut uuden 2 kuutioisen s...


Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän