EPSCement® Kevytbetoni

Päivämäärä: 2.10.2017

EPSCement® soveltuu kaikenlaisiin lattiarakenteisiin, kun pintoja on täytettävä valmiin lattian perustaksi. Kun EPSCement®-massan pinnalle on valettu tasoite tai pintavalu, lattiaan voidaan asentaa esimerkiksi matto, laatat tai parketti. Muita käyttökohteita ovat esimerkiksi maan pinnan tasoittaminen, pysäköintitasot, lämpöä eristävä yläpohja kaadoilla sekä ulko- tai sisäseinien rappaus, terassi, puutarhakäytävä, ullakko, uima-allas, laituri, autotallin sisäänajotie, vesivahingon korjaus jne.

EPSCement® saa rakentamisen sujumaan helpommin ja nopeammin

EPSCement® painaa vain 17% tavallisen betonin painosta. Siksi kuutiometri sitä on peräti 2 tonnia kevyempää, mutta se kuitenkin täyttää useimmat kestävyysvaatimukset.

Toimii sekä betonina että eristeenä

EPSCement® koostuu sementistä ja pienistä ilmalla täytetyistä styroxihiukkasista. Styroxi on maailman käytetyin rakennusten eristysmateriaali. Tämän ainutlaatuisen yhdistelmän ansiosta tällä materiaalilla on useita ylivoimaisia etuja tavalliseen betoniin verrattuna.

Kuivuu nopeasti

EPSCement® kuivuu itsestään. Kaikki seoksen sisältämä vesi kuluu sementin kovettumiseen. Siksi tasoitemassan tai pintavalun voi valaa jo noin 12 tunnin kuluttua tai valun voi päällystää 14 tunnin kuluessa . Tavallista betonia käytettäessä täytyy odottaa 3–6 viikkoa (se ei oikeastaan kuivu koskaan täydellisesti).

Helppo korjata

Mahdolliset valuvirheet on helppo korjata jälkeenpäin. Sahaa pois ja vala uudelleen.

Lämpöä eristävä

Tällä betonilla on erittäin hyvät lämpöeristysominaisuudet ilmatäytteisten styroksihiukkasten ansiosta. Lämpöä ei johdu hukkaan alaspäin, vaan se kaikki käytetään hyödyksi lattian pinnassa. Lisäksi tämä materiaali heijastaa lämpöä juuri sinne missä siitä on eniten hyötyä eli huonetilaan.

Paloturvallista

EPSCement® on palamatonta. Siitä ei erity kaasuja tulipalossa.

Ongelmatonta

EPSCement® ei sisällä kosteutta juuri ollenkaan, joten se ei voi lahota eikä homehtua. Tämä materiaali ei myöskään toimi mikro-organismien kasvualustana, joten se ei voi tuottaa ongelmia.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän