DELTA TERRAXX - salaojamatto

Päivämäärä: 23.2.2023

DELTA®-TERRAXX on oikea ratkaisua erityisesti pinnoille, jotka ovat suunniteltu kävely- ja/tai ajopinnoiksi. Meluntorjunta on erityisen tärkeää kävely- ja ajopinnoilla, pienempi melu tarjoaa mukavamman asuinympäristön. Esimerkiksi terassin suunnittelussa on erittäin oleellista ottaa huomioon äänieristys.

DELTA®-TERRAXX suoja- ja salaojamatolla on äänieristystodistus. DELTA®- TERRAXX on erittäin vettä eristävä myös äärimmäisten kuormien alla sekä ennaltaehkäisee kertyneen veden tekemää vahinkoa. DELTA®- TERRAXX tarjoaa korkealaatuisen äänieristyksen eri tarkoituksiin; betonin, soran, jalkakäytävän, laattapintojen ja viherkattojen alle.

Liikennöidyillä tasoilla TERRAXX toimii paineen tasaajana, salaojituksena sekä suodatinkerroksena. TERRAXX asennetaan suoraan vesieristeen päälle, jossa se suojaa eristettä ja johtaa veden pois. Maa-aines voidaan levittää suoraan TERRAXXin päälle. Kivilaattojen tai harkkojen alle asennettu­na rakenne takaa, että pinnalta valuva sadevesi kulkeutuu heti pois rakenteista. Jos salaojitusker­ros koostuu ainoastaan murskeesta tai sorasta, sen kapasiteetti on rajallinen ja vaarana on veden kerääntyminen, joka pakkasella aiheuttaa routa­vaurioita pintakerroksissa.

DELTA®-TERRAXX toimii viherkatoissa vesieristeen suojana, salaojituksena sekä suodatinkerroksena. Sen hyvin vettä johtava kaksikerrosrakenne estää tehokkaasti veden kerääntymistä. DELTA®- TERRAXXin vedenjohtavuus on huomattavasti suurempi kuin soran tai hakkeen. Tasainen alapinta jakaa painon tasaisesti koko vesieristeen alueelle. TERRAXXia voidaan käyttää kaikkien vesieristemateriaalien kanssa ilman ylimääräistä suojakerrosta. TERRAXX ei merkittävästi kasvata rakennepaksuutta.

DELTA®-TERRAXX sopii erinomaisesti myös inten­siivisiin kattopuutarhoihin, joissa kasvukerros on paksu ja jotka tarvitsevat tehokkaan salaojituk­sen mutta joissa veden varastointi ei ole tarpeen.

Kellarin seinissä DELTA®-TERRAXX suojaa rakennetta erinomaisesti seisovalta ja valuvalta vedeltä. Maaperää vasten painuvat ”nappulat” muodostavat rakenteellisen, vettä johtavan kanavan. Tältä osin DELTA®-TERRAXX ylittää DIN 4095 –standardin vaatimukset. Nappuloihin kiinnitetty suodatinkangas estää kanavien tukkeutumisen. DELTA®-TERRAXXilla on erinomainen vedenjohtokyky (3,1 l/s∙m kuorman ollessa 20 kN/m2.) Leveytensä (2,4 m) ansiosta DELTA®-TERRAXX on tarpeeksi leveä useimmille kellareille. Seinää ympäröivän eristyslevyn yhteydessä käytettäessä DELTA®-TERRAXX toimii puskurina levyn ja maan välissä. Suuren puristus­lujuutensa (400 kN/m2) ansiosta DELTA®-TERRAXX voidaan asentaa jopa 10 m syvyyteen.

Referenssihankkeet Lektar Oy

Kaitaan metroasema

Kaitaan metroasema

Uudisrakennus | Espoo | 50 milj. €

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa metroasemat, paikkakunnalla Espoo...

Blominmäen jätevedenpuhdistamo Espooseen

Blominmäen jätevedenpuhdistamo Espooseen

Espoo

Espoon Blominmäen kallioon rakennettava ja vuonna 2022 valmistuvan Helsingi...

Kivenlahden metroasema

Kivenlahden metroasema

Uudisrakennus | Espoo | 55 milj. €

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa metroasemat, paikkakunnalla Espoo...

Scandic Grand Central Helsinki

Scandic Grand Central Helsinki

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Eliel Saarisen suunnittelema päärautatieaseman hallintorakennus vuodelta 19...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän