Cradle to Cradle®

Päivämäärä: 28.11.2017

Megatrendit, kuten urbanisoituminen, työ- ja yksityiselämän rajan häilyminen tai kasvava terveys-ja ympäristötietoisuus, määrittävät rakennusalan tulevaisuuden. Tarvitaan kestävää arkkitehtuuria, joka ottaa huomioon niin sosiokulttuuriset kuin myös taloudelliset ja ekologiset näkökulmat. Tavoitteena on ihmisen, tilan ja luonnon harmoninen yhteensopivuus.

Avainasemassa ovat rakennukset, jotka vaikuttavat positiivisesti käyttäjäänsä visuaalisten, termisten, akustisten, ergonomisten ja hygieenisten ominaisuuksiensa kautta. Lisäksi niiden on täytettävä kestävyyden ja tuottavuuden taloudelliset vaatimukset. Rakennusten ja rakennustuotteiden laatua tarkastellaankin koko niiden elinkaaren ajan, jotta arvokkaat raaka-aineet voidaan käytön jälkeen optimaalisesti säilyttää ja kierrättää.

Myös Schücolla megatrendien huomioiminen on yksi yritysstrategian ja tuotekehityksen kulmakivistä. Schücon järjestelmät tarjoavat maksimaalista suunnittelun vapautta ja ovat ulkonäöltään edustavia. Järjestelmät ovat miellyttäviä käyttää sekä energiatehokkaita, säästävät luonnonvaroja ja ovat ilmastoystävällisiä. Lisäksi ne ovat kestäviä ja kierrätettäviä.

Cradle to Cradle® (C2C) on designkonsepti, jossa johdonmukaisesti huomioidaan resurssien tehokkuus ja kestävyys. Konseptissa materiaalit palaavat takaisin kiertokulkuun ilman, että niiden laatu heikkenee, eikä jätettä synny. C2C-tuotteet eivät testatusti sisällä haitta-aineita, ja ne syntyvät uusiutuvien energioiden avulla. Tavoitteena ovat ihmiselle ja luonnolle kauttaaltaan hyödylliset tuotteet.

Schüco on rakennusalan edelläkävijöitä C2C-sertifioitujen tuotteiden kehityksessä. Schücon FWS- julkisivujärjestelmät, AWS-ikkunajärjestelmät ja ADS SimplySmart -ovijärjestelmät on sertifioitu arvostetun C2C-standardin mukaan.

Schüco tekee yhteistyötä ja kehittää toimitusketjuaan ASI:n (Aluminium Stewardship Initiative) ja WWF:n (World Wildlife Fund) kanssa. Tuemme rahoittajia, arkkitehtejä, suunnittelijoita ja asiakkaita kestävien rakennusprojektien kaikissa vaiheissa. Tarjoamme neuvontaa liittyen sertifiointeihin, suunnitteluun kestävillä järjestelmillä, ympäristötuoteselosteisiin tai julkisivun kierrätykseen.

Lisätietoa Cradle to Cradle -konseptista kansainvälisiltä nettisivuiltamme:
https://www.schueco.com/web2/de/unternehmen/nachhaltigkeit/wertorientierte_perspektive/cradle_to_cradle

Arkkitehti- ja suunnittelijaneuvonta - lisätietoa tuotteista ja palveluistamme sekä valmistajatietoja:
Niko Krasi puh. 0400 262 144, e-mail: [email protected] 

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän