Arliko Oy: Swisspearl - pitkäikäiset julkisivut

Päivämäärä: 9.10.2012

Me panostamme erityisesti kestävään kehitykseen ja ympäristöystävällisyyteen. Elinkaariajattelu on meille ensiarvoisen tärkeää. On muistettava, että hankintahetkellä halvempi ja teknisiltä ominaisuuksiltaan vaatimattomampi tuote on elinkaariajattelun mukaan usein kallein vaihtoehto. Vuosittaiset korjaukset ja huolto-ja hoitotoimenpiteinen tiheys ovat mittava kuluerä ja kuormittavat myös ympäristöä ja vievät aikaa ja rahaa. Pahimmissa tapauksissa rakennuksen käyttöä joudutaan rajoittamaan huoltotoimenpiteiden ajaksi.

Tämän päivän puheenaihe on myös rakennusten terveellisyys ja sisäilman laatu. Kosteus-ja homeongelmat ovat kuitenkin suhteellisen helppo välttää panostamalla rakennushetkellä hyvään suunnitteluun, laadukkaisiin materiaaleihin sekä hyvään rakentamisen laatuun.

Swisspearl on tuote, jonka huoltovapaa käyttöikä on vähintään 40 vuotta, joka tutkitusti kestää helteet ja pakkaset, on elinkaariajattelun mukaan kiistatta edullisin ja paras vaihtoehto kaikille. Valitse kiistatta paras vaihtoehto - valitse Swisspearl.

Marja-Vantaalle toteutetun Kanniston koulun pääsuunnittelijana toimi Timo Koljonen ja projektiarkkitehtinä Niko Ollila arkkitehtitoimisto Linja Arkkitehdit Oy:stä. Kanniston koulu pitää sisällään peruskoulun, päiväkodin, nuorisotilat sekä alueen hammashoitolan. Kanniston koulu sijaitsee Marja-Vantaalla, joka tulee olemaan merkittävin asuin-,toimisto ja liikekeskus Suur-Helsingin alueella. Alueelle tullaan rakentamaan asuintaloja noin 30 000:lle asukkaalle ja alueelle tulee noin 25 000 työpaikkaa. Kanniston koulu toimiikin hyvänä maamerkkinä koko alueelle.

Julkisivuissa käytettiin pääosin materiaaleina tummaa käsityönä valmistettua tiiltä ja Swisspearl kuitusementtilevyä. Swisspearl kuitusementtilevyt toimitettiin neljässä eri värissä, kahdessa vakiovärissä, Carat SL 7091 ja SL 7093 sekä kahdessa erikoisvärissä RAL 1020 ja RAL 6011. Levytoimituksessa oli yli 2000 eri kokoista levyä. Värien ja muotojen hieno kokonaisuus antaa koko rakennukselle ilmeikkään ja leikkisän ilmeen. Kauniit värisävyt sopivat hyvin luonnonkauniiseen maisemaan ja kuvastavat hyvin suomalaista luontoa ja vuodenaikojen vaihteluita.

Tosiasia on, että pienet lapset, koululaiset ja nuoret viihtyvät ja nauttivat olostaan kauniissa ja ilmeikkäässä kouluympäristössä. On myös tutkitusti todistettu, että hyvin suunnitellut ja esteettisesti kauniit rakennukset ja aluekokonaisuudet vaikuttavat positiivisesti ihmisten hyvinvointiin. Myös rakennuksiin kohdistuvan ilkivallan on todettu vähentyneen merkittävästi alueilla, joissa rakennukset ovat esteettisesti kauniita. Myös virikkeellinen, kaunis ja väljästi rakennettu kaupunkiympäristö yhdessä ainutlaatuisen suomalaisen luonnon kanssa kannustaa asukkaita ulkoiluun ja yhdessäoloon.

Lisätietoja:
Arliko Oy puh. 0207 413 400

tai oheisella informaatiopyyntölomakkeella.

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän