Hänel-automaatit optimoivat varastotilojen käytön

Päivämäärä: 20.5.2008

Uutta tehoa teollisuuteen

Palettiautomaatit ovat kohtalaisen uusia Suomessa, mutta Intermarketingin päämies Hänel on valmistanut Euroopan ensimmäisen paternosterin jo 1950-luvulla.

Paternostertekniikka tuo merkittävää tehoa kokoonpanoteollisuuteen. Varastoautomaatti lyhentää sekä haku- että infoaikoja etenkin ryhmäpoiminnoissa, jolloin läpimenoajat lyhenevät. Tilan korkeutta hyödyntäen säästyy kalliita ra-kennusneliöitä ja lattiapinta-alaa.

- Paternosterautomaatti muodostuu ketjusta hyllyjä, jotka kulkevat silmukkana laitteen sisällä ylös ja alas. Haettava hylly tulee nappia painamalla työskentelytasolle. Palettiautomaatissa hyllytasona toimii automaatista ulos tuleva paletti. Hyllykannattimet on stanssattu 7,5 senttimetrin välein. Laite mittaa itse varastoitavan tavaran korkeuden väliltä 65 millimetriä ja 740 millimetriä ja vie tavaran sille sopivaan paikkaan. Siten automaatti käyttää tilan mahdollisimman optimaalisesti. Käyttäjä voi määritellä, järjestääkö automaatti tyhjät paikat laitteen ylä- vai alaosaan. Laitteisiin voidaan myös asettaa nimikirjainkoodit ja oikeudet vain tiettyjen palettien käyttöön, kertoo myyntipäällikkö Reijo Raitala.

Palettiautomaatteja on saatavilla 250, 500 ja 1000 kilon kokoisina. Automaatin lastauksen voi suorittaa esimerkiksi trukilla, pinoajalla tai pumppukärryllä. Käyttökohteita useilla toimialoilla

Varastointiautomaateissa säilytettävät tavarat pysyvät puhtaina. Laitteen sisällä pystytään myös kontrolloimaan lämpötilaa.

- Esimerkiksi jotkut muoviteollisuusasiakkaamme pitävät automaatin sisällä 60 asteen lämpötilaa. Käytön jälkeen työkaluja ei tarvitse öljytä niin paljon eivätkä ne altistu ruosteelle.

Intermarketingin toimittamat paternosterit ovat käytössä sadoilla pankeilla Suomessa. Sairaaloissa paternostereilla on kysyntää potilaskorttien varastoinnissa sekä instrumenttien ja liinavaatteiden säilytyksessä.

Teollisuudessa automaatteihin varastoidaan esimerkiksi muotteja, varaosia, työkaluja ja komponentteja. Kun varastoitava tavara on muodoltaan ja kooltaan heterogeenistä, palettiautomaatti on sopivin vaihtoehto. Paletteja voidaan jakaa välilevyillä ja siten erotella eri tavarat toisistaan. Paternoster taas puolustaa paikkaansa, kun tavarat ovat vaikkapa samankokoisissa laatikoissa.

- Olemme toimittaneet elektroniikkataloille niin sanottuja ESD-suojattuja paternostereita, joissa staattinen sähkö on johdettu pois ja laite on maadoitettu.

Intermarketing on mukana Tool-Tec 08 -messuilla Helsingin Messukeskuk-sen päähallissa osastolla 6m26. Osastolla esitellään muun muassa high speed -palettiautomaatti, jossa hissi kulkee vertikaalisuunnassa kaksi metriä sekunnissa. Hänel-automaatit optimoivat varastotilojen käytön

Intermarketing Oy
Mannerheimintie 170 A
00300 HELSINKI

Puh. 0207 519 719

www.intermarketing.fi

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän