Lääkeyhtiö Merckin toimitilat

Lääkeyhtiö Merck aloitti tilasuunnittelun puhtaalta pöydältä siirtyessään uuteen toimistoon Espoon Keilarantaan. Haaveena oli nykyaikainen, selkeä ja inspiroiva työympäristö. Tilaan asennetut lasiseinät toivat mukanaan yllättäviä haasteita, jotka saatiin onneksi ratkaistua.
Teksti: Modeo

Liitetyt tuotteet: Istuimet

Istuimet

Monipuolisesta istuinvalikoimastamme löydät esimerkiksi toimiston työtuolit, satulatuolit, vierastuolit, neuvottelutuolit, baarijakkarat, sohvat, rahit ja nojatuolit. Kaikki myymämme istuimet on valmistettu kestävistä materiaaleista ja siten ne soveltuvat hyvin julkisten tilojen vaatimuksiin.

Suunnittelijaksi värvättiin Merckille entuudestaan muista projekteista tuttu Kimmo Koskivaara Sisustusarkkitehdit Monni & Koskivaaralta. Kalusteiden toimittajaksi ja asentajaksi valittiin Modeo:

"Modeon laaja kalustemallisto ja suunnitteluprosessin ymmärtäminen on tuottanut aiemminkin onnistuneita lopputuloksia meille ja asiakasyrityksillemme. Hankinnan kannalta on ollut sujuvaa, kun eri sisustuselementit, kuten kalusteet, valaisimet ja tekstiilit saadaan hankittua yhdestä paikasta", projektin pääsuunnittelija Koskivaara toteaa.

Tavoitteena oli, että uusissa tiloissa olisi vahva merckiläisyyden leima ja siksi esimerkiksi yrityksen värit toistuvat sisustuksessa systemaattisesti. Tilan myös haluttiin viestivän ominaisuuksia, joita Merckissä arvostetaan: moderniutta, dynaamisuutta ja innovatiivisuutta. Siten oli luonnollista pyrkiä avoimeen tilaan ja tunnelmaan, joka luontaisesti houkuttelee yhteistyöhön ja vuoropuheluun.

"Eteen tulee usein haasteita, kun yrittää tavoitella montaa asiaa kerralla. Näin kävi meidänkin tapauksessamme. Huoneiden akustiikka huolestutti alkuun, sillä jokaiseen huoneeseen tuli iso lasiseinä. Lisäksi jouduimme tasapainottelemaan sen kanssa, että halusimme avaran toimiston, mutta toisaalta halusimme mahdollistaa luottamuksellisten keskustelujen käymisen. Onneksi löysimme näihin haasteisiin toimivat ratkaisut", Linna tarkentaa.

Tiloihin suunniteltiin työhuoneet eri toimintojen vaatimuksia mukaillen. Koska työhuoneissakin oli lasiseinät, tuli kalusteiden näyttää käytävältä katsottaessa samanlaisilta. Työntekijöiden kalustetarpeet vaihtelivat silti huomattavasti toimenkuvasta riippuen. Lopulta tilan yhtenäinen yleisilme varmistettiin määrittelemällä kalusteille standardiominaisuudet. Vaikka yhteiset nimittäjät oli määritelty tarkkaan, joustavuutta toi se, että kalusteiden toiminnallisuuksia ja määriä voitiin tarvittaessa muutella.

FaktaNet Liven kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista, valtakunnallisesti
FaktaNet Live

Lisää tuotteita Modeo Oy

Pöydät toimistoihin ja julkisiin tiloihin

Pöydät toimistoihin ja julkisiin tiloihin

Valikoimassamme on monenlaisia pöytiä: neuvottelupöytiä, työpöytiä, taukotila...


Toimiston säilytyskalusteet

Toimiston säilytyskalusteet

Säilyttimien alta löydät kaikki toimiston säilytystarvikkeet: apteekkarinkaap...


Edustavat valaisimet tilaan kuin tilaan

Edustavat valaisimet tilaan kuin tilaan

Kattavaan valaisinvalikoimaamme lukeutuu useita erityylisiä ja erihintaisia v...


Ergonomiset toimistokalusteet

Ergonomiset toimistokalusteet

Ergonomisten toimistokalusteiden valinnalla voidaan parantaa henkilöstön työh...


Referenssihankkeet Lisää referenssejä yritykseltä Modeo Oy

Tullin toimitilat Pasilaan

Tullin toimitilat Pasilaan

Helsinki

Kun Tulli muutti Helsingin Pasilaan uusiin tiloihin, haluttiin työntekijät tu...

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Uudisrakennus | Helsinki | 98,00 milj €

Monimuotoinen ja wau-efektejä sisältävä keskustakirjasto Oodi on arkkitehtoni...

RAKENNUSALAN TUOTEUUTUUDET SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän