Biokeskus 3:n viilennys ja ikkunakalvot

Viikin kampuksella sijaitsevan Biokeskus 3:n toimistoista osa kuumeni aurinkoisella säällä tuskaisen kuumiksi. Sisälämpötila nousi pahimmillaan jopa 35 asteeseen. Työskentely tuollaisessa lämpötilassa on kaikkea muuta kuin miellyttävää ja tehokasta. Jotain oli tehtävä.

Liitetyt tuotteet: 3M Ikkunakalvot

3M Ikkunakalvot

3M Auringonsuojakalvot
Monikerrosrakenteiset auringonsuoja-kalvot estävät haitallisten auringonsäteiden läpäisyä. 3M:n kalvojen ansiosta lämpötila rakennuksen sisällä pysyy miellyttävänä niin kuumalla ja aurinkoisella säällä, kuin talvipakkasillakin. Auringonsuojakalvot auttavat siis vähentämään sekä ilmastointi- että lämmityskuluja.

3M Turvakalvot
Suurin osa varkauksista tapahtuu nopeasti, tyypillisimmin koko tapahtuma kestää alle 30 sekuntia. Jos varkaan toimia voitaisiin jollain tavalla hidastaa tai vaikeuttaa, saattaisi koko tapahtuma keskeytyä. Joka tapauksessa varkaan kiinnijäämisen todennäköisyys kasvaisi huomattavasti.

Toimivatko ikkunakalvot toimiston viilentämisessä?

Osa toimistojen viilennystä haluavista ihmisistä epäili ikkunakalvojen toimivuutta. Sanottiin, että ne eivät auta lämpötilan laskemisessa ja niiden kestävyyttäkin epäiltiin. Jotkut luulivat, että vain peilaavat kalvot voisivat toimia ja sellaiset eivät sopisi rakennuksen arkkitehtuuriin.

Kiinteistöpäällikkö Juha Kurki nähnyt toisenlaisia tuloksia aiemmissa tehtävissään, ja hän halusi oikaista virheellisiä käsityksiä ikkunakalvojen toimivuudesta.

– Kalvotimme ensin n. 60 m2 testialueen etelän puoleisiin ikkunoihin. Siinä pääsimme kokeilemaan miten kalvot toimivat, kertoo kiinteistöpäällikkö Juha Kurki.

Kaksoisjulkisivun sijaan 3M auringonsuojakalvo

Biokeskus 3:n lasijulkisivu etelän puolella on kaksoisjulkisivua, paitsi reilun 200 m2 alue, joka toteutettu ilman kaksoislasitusta. Koko julkisivu on lasia lattiasta kattoon.

Arkkitehtoonisista syistä kyseiseen osan viilentämistä ei voitu toteuttaa kaksoisjulkisivulla. Ratkaisun piti olla huomaamaton ja siksi ei voitu käyttää myöskään markiiseja, peilikalvoja tai muuta näkyvää ratkaisua.

Ikkunakalvoksi valittiin nano-teknologiaa hyödyntävä 3M Prestige auringonsuojakalvo, joka ei muuta rakennuksen ilmettä, mutta alentaa merkittävästi lämpökuormaa.

– Tällä auringonsuojakalvolla saatiin aikaan vastaava suojaus kuin kaksoisjulkisivulla, kertoo kiinteistöpäällikö Juha Kurki Helsingin Yliopiston Tila- ja Kiinteistökeskuksesta.

RPT SMART tehostaa ja nopeuttaa jokapäiväistä työntekoasi. RPT SMARTin kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista.
RPT SMART

Lisää tuotteita Suomen 3M Oy

Valomainoskalvot ja opastemerkinnät

Valomainoskalvot ja opastemerkinnät

Käytä kuultokalvoja taustavalaistujen, läpikuultavien, joustavien tai jäykkie...


Matot

Matot

3M tarjoaa valikoiman sisääntulomattoja, jotka poistavat ja sitovat tehokkaas...


Turvakalvot - Autoon, kotiin ja toimistoon

Turvakalvot - Autoon, kotiin ja toimistoon

3M turvakalvot tekee lasista erittäin kestävän ja sitkeän, ja vaikeuttaa site...


Referenssihankkeet Lisää referenssejä yritykseltä Suomen 3M Oy

Helsingin Tuomiokirkko

Helsingin Tuomiokirkko

Helsinki

Senaatintorin pohjoislaidassa kohoava Tuomiokirkko on valtiollisten ja akatee...

Hotelli Scandic Plaza

Hotelli Scandic Plaza

Turku

Arkkitehti Erik Bryggmanin 1920-luvulla suunnittelemaan, sittemmin suojeltuun...

Toimistotila Tampereella

Toimistotila Tampereella

Nokia

Toimistotilan näkösuojaa toteutettiin käyttämällä lasinsomistuskalvoja.

IKEA Tampere

IKEA Tampere

Uudisrakennus | Tampere | 18,00 milj €

Tampereen keskustan tuntumassa sijaitseva Ikea tavaratalo on pinta-alaltaan 3...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän