Alapohjat

Alapohjat

Alapohjat

Maanvaraisten lattioiden eristäminen erityisesti maakosteutta vastaan pitää hoitaa salaojituksella ja asianmukaisilla maakerroksilla sekä oikean tyyppisillä lämmöneristeillä lattian alla. Mikäli niitä ei voi suorittaa tai rakenne on tehty siltä osin väärin, voidaan lattia eristää myös sisäpuolelta. Aikaisemmin yleisesti käytettyjä bitumisivelyjä ei voida pitää vedeneristyksinä ja sen vuoksi hankalissa olosuhteissa on aina varmempaa käyttää kermirakenteita. Yhtenäistä kermirakennetta käytettäessä vältytään samalla usein ongelmarakenteissa ilmenevältä kostean betonin tai maakosteuden tunkkaiselta hajulta. Mikäli rakenteessa voi tapahtua rakenteellisia liikkeitä tai halkeilua, pitää kermin valinnassa huomioida liikeiden suuruus ja valita riittävän sitkeä kermi rakenteeseen. Suositeltavaa on kermin päälle valaa pintalaatta.

Vaativimpiin kohteisiin suositellaan TL2-luokan kumibitumikermejä: Sokkeli- ja Radonkermi tai K-MS 170/3000. Myös itseliimautuvin reunoin varustettu SuperBase (Super-alusmatto) (TL3) on hyvä vaihtoehto. Kevyempi ratkaisu on käyttää PrimeBase (K-EL 60/2200) TL4 -eristyskermiä, mikä sekin riittää monessa paikassa.

Mikäli kyseessä on vain lievä kosteusrasitus, voidaan betonilattia sivellä K-80 ja K-70 bitumiliuoksilla. Tällöin on suositeltavaa käyttää sokkelikaistoja mahdollisten puurakenteiden alla (puulattian koolaukset tai seinien alajuoksut).

Saneerauskohteissa ongelmallinen kostea kellarin lattia voidaan myös tehdä siten, että vanhan lattian päälle levitetään Katepal-Sokkelilevy, jonka päälle valetaan uusi pintalattia.

Esite

Esite

Pysy kuivana -bitumikatteet

Lue lisää

Tuoteluettelo

Tuoteluettelo

Tuoteluettelo 1.1.2011

Lue lisää

Tuotteet osiossa Alapohjat

Sokkeli- ja radonkermi

K-MS 170/3000

K-MS 170/4000

SuperBase

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän