Putket ja Kaivot

Vuonna 1979 perustettu Jita Oy on kevennettyjen muoviputkien valmistuksen edelläkävijä.

Alkuvuosina raaka-aineena käytetty PVC sai 1980-luvun loppupuolella rinnalleen polypropeenin ja polyeteenin ja 2000-luvun alussa ne korvasivat PVC:n kokonaan. Painavista massiiviseinämäisistä putkista on siirrytty kevennettyihin Tupla- ja Tripla-seinämäisiin putkiin, joissa isommissa kokoluokissa on suoraan linjassa valmistuva kiinteä jatkomuhvi.

Putkien käyttökohteita on monia. Peltojen putkituksissa muoviputken käyttö on hyvin tuttua. Talon pohjien kaivuun yhteydessä tarvitaan lisäksi kulmia, haaroja ja tarkastuskaivoja, jotka myös kuuluvat valikoimaamme. Kaapelinsuojauksessa käytetään putkia eri lujuusluokkissa ja väreissä.

 • Peltosalaojitus Peltosalaojitus

  JITA Oy:n viemäröinti- ja salojaputket pelloille ovat halkaisijaltaan 110 - 1 000 mm. Lähinnä kysymykseen tulevat kokoojaojat sekä peltoviemärit.

  Avaa linkki
 • Sadevesi- ja rumpuputket Sadevesi- ja rumpuputket

  Sadevesiviemäriputkina tuplarakenteiset putket ovat astuneet perinteisen massiiviputken tilalle.

  Avaa linkki
 • Kaapelisuojaputket Kaapelisuojaputket

  Kaapelinsuojaputkien valmistuksessa Jita on yksi alan johtavia tekijöitä Suomessa. Kehitys on kulkenut massiivisista PVC-putkista HDPE ja PP raaka-aineista valmistettuihin korrukoituihin kaksikerrosputkiin ja molemmilta pinnoiltaan sileisiin Triplaputkiin.

  Avaa linkki
 • Pihan ja perustusten kuivaus Pihan ja perustusten kuivaus

  Salaojitus pitää talosi perustan kuivana. Salaoja kerää maassa olevan veden pois perustuksia kastelemasta. Sadevedet kootaan syöksytorvista rännikaivoihin, josta ne johdetaan umpiputkistolla eteenpäin. Kuivatusjärjestelyiden tarkoitus on estää sataneen ja maan huokosissa olevan veden haitalliset vaikutukset rakenteille.

  Avaa linkki
 • Tarkastus- ja sadevesikaivot Tarkastus- ja sadevesikaivot

  JITA -kaivot ovat vakiokomponenteistä mittatyönä valmistettuja lietepesällisiä, siiviläkannellisia sadevesikaivoja (SVK) tai umpikannella varustettuja tarkastuskaivoja (SVTK). Runkotyyppi määräytyy joko vaaditun sakkatilavuuden tai liitosputkien koon perusteella. Nousuputken halkaisijan ja kansistotyypin määrittelee asiakas omien tarpeittensa pohjalta.

  Avaa linkki
 • Materiaalia suunnittelijoille Materiaalia suunnittelijoille

  Muoviteollisuus ry:n julkaisema opas jäteveden käsittelystä suunnittelijoille ja urakoitsijoille

  Avaa linkki
 • Esitteet Esitteet

  Avaa linkki
 • Yhteystiedot Yhteystiedot

  Avaa linkki
RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...